Monday, 31 March 2014

Umar Jadi Model Cream Herbal Blend Shaklee

skang nie apa-apa jea umar mesti nak guna cream herbal blend
sakit perut mesti nak sapu
kena gigit semut mesti nak sapu
tangan berdarah mesti nak sapu
pipi kena gigit nyamuk mesti nak sapu
kaki kena ekzos pun nak sapu
senang citer apa-apa skang nie sakit atau rasa tak selesa
mesti umar dengan sendiri akan minta untuk sapukan

hah tu tandanya apa
tu tandanya memang akan rasa lega selepas sapu cream herbal blend nie
bukan umar jea yang suka tapi
aku pun memang suka guna
aku jadikan sebagai lotion harian
bau pun wangi jea...
kalau aras pening dengan aras macam nak muntah
aku just cium jea bau cream herbal blend nie
memang lega sangat-sangat
sebab tu aku boleh jamin produk shaklee memang terbaik
dan paling penting 100% adalah semulajadi
jangan risau yea...

--umar sapu sendiri cream herbal blend di perutnya sebab kena gigit semut--
sapu sekejap terus kesan bengkak dan kesan merahnya hilang

nak tahu apa lagi kebaikkan cream herbal blend nie
jom kita baca...



Antara kegunaan Herbal Blend yg ajaib ni?

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Inilah tujuan asal saya membeli Herbal Blend. Kesian tengok Zakwan menggaru kerana kulitnya yang kering akibat eczema. Setiap masa saya sapukan, dan dengan Herbal Blend, Zakwan boleh tidur lebih lena. Dan kadang-kadang Balqis pun nak juga, sebab gatal kena gigit nyamuk.. :)

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah saya sejak dahulu lagi. Pernah cuba macam-macam jenis krim mahal di farmasi. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali dua cuba Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit tu. :) Kalau tak percaya, ni ada testimonial seorang pengguna Herbal Blend...

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh...

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi.. :) Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang...

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian bayi tu...

7. Losyen harian
Saya juga gunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa.

Kenapa Herbal Blend?

Herbal Blend ni, diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). Ia telah diuji secara klinikal bagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah, seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak.


Berminat dengan sebarang vitamin Shaklee..nak dapatkan dari Ena
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi Ena di:
~Zarena Heeney~
♥ sms/whatsApp: 012.2449373
♥ Emel : zahriff@gmail.com ATAU zarena.guardian@gmail.com
♥ FB : Zarenaheeney
♥ Page: zarenaheeney vitamin shop sila klik LIKE utk info terkini




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Jadi Babysitter

sabtu lepas memang kepenatan
pack gila jadual seharian...
pagi jadi bbysitter jaga anak buah
jaga sofea...
mak takder laks sebab pergi kenduri jadi tukang rewang
jadi terpaksalah sorang-sorang handle 3 orang dalam rumah
nasib baiklah umairah dan umar ngadap tv jea
memang tak bagi main di luar
sebab takder saper2 di luar kan..bahaya
nak bersepah dalam rumah pun takper..ibu benarkan

nasib baiklah sofea tak meragam sangat
cuma tulah tidor dalam dukungan jea
letak atas tilam melalal
letak dalam buaian melalak
tidor atas paha elok jea senyapnya

--sofea yang tidor nyenyak atas paha aku--
elok jea senyap tidor atas paha nie
sabor jea lah
memang tak dapat nak buat apalah kalau gaya tidornya begini
mandi pun lambat hahahahaa


--sorang budak tidor dengan nyenyak--
lagi 2 budak kusyuk tengok kartun
keadaan rumah jangan ceritalah
kalah kapal karam
malas nak bising-bising
redha jealah

tengahari pergi class marketing plan shaklee
--terima kasih master suzy dengan ilmu yang dicurahkan--
in sya Allah master to be February 2015
class hari tu bawak anak-anak join sekali
bawak sarina dan nana untuk belajar MP shaklee
mp sangat penting untuk tahu cara kiraan bonus yang kita dapat pada setiap bulan

ada yang berminat untuk join group ena
JZHS
akan ena ajar step by step untuk menjana side income yang korang tak percaya
boleh dapat sekiranya menggunakan peluang yang ada dengan kesabaran dan kecekalan


Berminat dengan sebarang vitamin Shaklee..nak dapatkan dari Ena
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi Ena di:
~Zarena Heeney~
♥ sms/whatsApp: 012.2449373
♥ Emel : zahriff@gmail.com ATAU zarena.guardian@gmail.com
♥ FB : Zarenaheeney
♥ Page: zarenaheeney vitamin shop sila klik LIKE utk info terkini



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Friday, 28 March 2014

32 Kelebihan dan Khasiat ESP shaklee kepada semua



Apa itu ESP Shaklee
Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh esp juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt. kacau dan tepek pada muka.


Siapa perlu ambil ESP Shaklee?
1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik
2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis
3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna
4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster
5. Penghidap kencing manis
6. Lelaki dan wanita – untuk mencegah dari penyakit
7. Orang yang alergik atau alahan.
8. Wanita ingin menguruskan badan


Kebaikan dan Kelebihan ESP
1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser,
16. Bertindak sebagai antioksidan,
17. Menguatkan sistem imun tubuh,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
19. Memelihara kesihatan jantung
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
24. Membantu merendahkan paras kolestrol,
25. Mencegah osteoporosis
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik.
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut


Perbezaan ESP dengan soya lain
1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan

3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi


Sel badan kita terbetuk dari protein. Seharusnya kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat dan vitamin dan ini secara tidak lansung badan kita sentiasa sihat,cergas dan bertenaga.


JOM MINUM ESP!!!, dah ramai telah buktikan kulit mulus, gebu, cantik, susu melimpah dengan penggunaan esp shaklee.

--terbukti selepas pengambilan ESP selama 7 bulan--
nielah hasilnya pada kulit muka ena
memang sangat-sangat puas hati
jerawat susah nak naik
dan kulit muka pun jadi gebussss jea
nak tepek muka sebelum nie pun rasa segan jea huhuhu
saper yang kenal ena dari dulu
pasti tahu kan macam mana wajah ena yang dulu
kalau rajin godek-godek lah entry yang lepas-lepas hehehehe


Berminat dengan sebarang vitamin Shaklee..nak dapatkan dari Ena
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi Ena di:
~Zarena Heeney~
♥ sms/whatsApp: 012.2449373
♥ Emel : zahriff@gmail.com ATAU zarena.guardian@gmail.com
♥ FB : Zarenaheeney
♥ Page: zarenaheeney vitamin shop sila klik LIKE utk info terkini



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Bila Lunch bersama adik beradik

geram betul
bukan geram kat korang tau
tapi geram kat adik aku nie hah

pagi2 lagi dah whatssap
waktu lunch nnti lunch sesama
confirm aku akan sampai lambat di the store tu
ialah jemkan
dah pesan nanti sampai dulu
terus chop tempat dan terus booking dulu
nanti akak datang terus jea makan
ok la kata adik aku nie hah

sampai di the store pukul 1.25pm
terus jealah menapak pergi Pizza
cari-cari tak jumpa...call barulah si mamat nie datang
bila tanya naper tak order
takut nak order nnti kalau akak tak datang saper nak bayar
hahhhhh amik ko
memang aku jerit jea kat situ..geram betul
dah kakak tu ajak lunch sesama mestilah aku yang akan bayar
sakit hati betul...nak order memang dah lambat lah

terus ajak makan kfc jea
emmmm dah aku teringin nak makan pizza huhuhuhu
rasa nak jea aku ketuk kepala adik aku nie
si lini gelak jea tengok aku dengan nasir gaduh-gaduh manja kat situ
hampagas betullah dapat adik bongsu macam nie

--with lini dan nasir--
sabor jealah

jadi lunch tadi dalam kegeraman jea
nie lepaskan rasa geram kat blog kesayangan nie =P

lain kalilah dapat makan pizza
nanti nak ajak makan domino pizza lah



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Resah Gelisah Bila Air Kena Catu

malam tadi terpaksa mandi di hiway guthrie
pagi nie baru ada air pukul 1pagi
biasanya hari ke dua malamnya mesti air di rumah dah kritikal sangat
tinggal hanya untuk basuh najis jea
kononnya nak mandi di rumah adik ipar
tapi segan laks sebab ada orang lelaki jea

terus ajak mr.hubby mandi di hiway jea
paling dekat kami pergi ke guthrie jea lah
tapi bila ke tandasnya..memang ramai jea orang mandi di guthrie
sama kes macam aku jugak la tu..di rumah takder air

toilet perempuan kena tunggu turn tu nak mandi
nasib baiklah ada shower..selesa skit nak mandi
cuma tulah..masa nak mandi kena tunggu turn dengan mr.hubby
aku mandi dulu..mr.hubby tengok2kan anak
masa mr.hubby mandi laks..aku dah bawak anak-anak mengoder makanan
hahahahaha lapar betul

lepas siap mandi semuanya
order satay hj.samuri
20 batang habis kami telan
siap order nasi goreng lagi..
nasib baiklah habis semuanya

dengar-dengar catuan air nie akan berlarutan sehingga bulan april
hishhhh geram jea
takkan lah takungan air masih kurang lagi
hujan skang nie tiap petang dah hujan
sesaknya bila air takder nie kan
smua benda tak boleh nak buat



--anak-anak habiskan masa dengan bermain di tmana mainan--
nasib baiklah ada nie kalau tidak mesti bosan menanti mak bapak dorang siap mandi

harap sangat catuan nie dapat dimansuhkan semula
janganlah dipanjang-panjangkan lagi
seksa oooo

rumah korang terlibat tak dalam catuan air nie
kesian kan



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Thursday, 27 March 2014

Set Skincare Shaklee menghapuskan masalah jerawat di muka

Masalah jerawat di muka dan rawatan dari dalaman

Oh..Tidak! Jerawat. Tentu ramai yang pernah diselubungi masalah jerawat di muka tidak kira besar atau kecil. Kalau tengok cermin tu, tak sah jika tidak membelek-belek muka, nampak jerawat mulalah rasa sakit hati dan geram kan? Itu perkara biasa.
Ada sesetengah orang cakap jerawat ini menyusahkan dan memalukan bila sudah merebak ke serata muka. Ada yang sanggup tidak mahu keluar rumah bila muka berjerawat. Betul tak? Tapi jerawat ini tak boleh dibiarkan sebabkan kesannya sangat teruk.Tapi tahukah anda posisi jerawat boleh memberi petunjuk ataupun isyarat tentang kesihatan kita walaupun bukanlah secara menyeluruh? Jom kita baca....

Ketahui lokasi jerawat di wajah dan faktor-faktornya :




1&2: Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

3: Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu.

4,5&7: Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam

6: Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3

8: Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

9&10: Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.

11&12: Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

13: Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

14: Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.

Jangan risau, setiap penyakit ada penawarnya. Hanya mati sahaja yg tiada ubatnya. Memang sudah terbukti set skincare Shaklee mampu merawat jerawat di muka dan sekaligus mengembalikan kecerian anda dengan wajah cantik berseri-seri.



Vitamin C
  • Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti (pencemaran, matahari, cuaca, AC, asap rokok, dsb).
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle).

Vitamin E
  • Bersifat anti-penuaan, dapat mengurangkan garis-garis halus pada wajah
  • Membantu mengelakkan pertumbuhan abnormal sel
  • Membantu memudarkan parut
B Complex
  • membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan
  • membantu dalam menukarkan lemak kepada protein( ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)
  • Vitamin B juga penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda, kulit yang licin dan kelihatan muda, melambatkan rambut beruban, membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku
Berminat?
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Zarena Heeney
♥ sms/whatsApp: 012.2449373
♥ Emel : zahriff@gmail.com atau zarena.guardian@gmail.com
♥ Fb: zarenaheeney vitamin shop sila klik LIKE utk info terkini



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Belajar bersama-sama

hah kalau pija balik umah wan dia
takder maknanya asyik nak main jea
tetap kena belajar jugak
nasib lah dapat mak long yang garang nie

tak kesah lah nak buat apa pun
tapi mesti kena belajar jugak
umairah memang dah train setiap malam siapkan kerja sekolah
dan repeat kena ulang apa yg di belajar  masa di tadika
umar laks aku tak tekankan sangat
just drawing sahaja
dan ikut balik titik-titik huruf...tulisan umar pun dah makin elok



-- belajar tetap kena belajar--
walaupun di mana kita berada

semoga anak-anak dan anak buahku
menjadi anak yang bijak belajar
Amin


Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Wednesday, 26 March 2014

Perangai Mcam Orang Tua

cerita malam tadi
dalam pukul 10 malam
umar sibuk nak cari kunci kedai wannya
tanya nak apa
nak cari...sambil bagi gambaran tangan dia di belakang
memang aku tak faham
apalah si mamat korea nie nak

bila aku..esoklah ambil yang adik tu nak yea
tetap menggeleng nak jugak
carilah kami suami isteri kunci kedai
nasib baiklah jumpa

bila buka jea kedai..
hah adik nak cari apa nie sebenarnya
hah nielah ibu...
hahahahahhaa tergelak aku bila tengok benda yang umar nak

korang layan la sendiri
--nak penggaru belakang--
hahahahahaa pastu minta kita yang garukan belakang dia guna kayu penggaru tu

padahal boleh jea kami garukan guna jari
tapi taknak nak jugak guna kayu penggaru tu
sebab tulah aku cakap perangai umar nie macam orang tua
hahahaa

korang guna tak kayu penggaru nie
kalau belakang gatal
syokkkk wooo guna penggaru nie



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Tuesday, 25 March 2014

Hantar Umairah ke Kelas Tuition

hari nie bermulanya setiap pagi aku akan hantar umairah ke class tuition ke Qdess 
hantar semasa cuti sekolah nie
tapi macam nak sangat antar umairah ke sini terus
tapi mr.hubby nak jugak hantar umairah ke Pasti
sebab ada class untuk agama
kalau nak hantar ke Qdess jgk..boleh
tapi kena hantar lepas tadika pasti
tapi ada problem laks
sebab takder saper yang boleh hantar dari rumah ke qdess nie
emmmmm... kena cari jalan penyelesaian untuk atasi masalah nie...

1st day hantar umairah ke sini
waktu pagi dan waktu petang masa ambil
muka umairah memang monyok
ialah takder kawan kan
serba serbi orang baru
nak-nak smuanya speaking...
tapi tetap jugak akan hantar sehingga hari jumaat nie

--1st day hantar umairah ke class tuition--
masa waktu sebelum sampai ceria lagi si kakak nie

--waktu balik dari class tuition--
muka monyok skit
sebab banyak benda kena belajar
tapi sound it's good kan
sebab belajar new thing kan...

masih berpkir lagi nak antar ke tidak lagi ke sini...
tapi bagus tau hantar ke sini
budak 3 tahun jea dah pandai membaca
super impress bagi aku
yang pasti tahun depan nak hantar umar kat sini...



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Beriadah untuk Menyihatkan Tubuh Badan

ahad lepas
tak ke mana-mana pun
just melepak di rumah
bila petang..ajak mr.hubby pergi ke taman mainan untuk bg anak-anak beriadah skit
bukan anak-anak jea
mak bapak budak pun ikut beriadah jgk

--umar kepenatan berlari--
abis air orange ibu umar sedut bagi habis

--muka kepenatan--
penat berlari mengejar anak-anak
bukan berlari pusing padang tapi berlari kejar umar
hahahahaha semput kami berdua
sila abaikan muka memasing yang kepenatan tu yea

--perghhhhh memang sakit tapak kaki berjalan atas batu nie--
tapi bagus jugak kan
lepas pijak memang rasa lega sangat
syorkkk

--budak bertiga yang super aktif--
semua benda nak main
dorang aktif kami yang semput
tak larat nak mengejar

keluar peluh secara sihat
lari-lari skit
peluh dah keluar
memang bagus lah...
balik telan herblax bagi toksin kuar dari badan hehehehe
cepast skit bagi kurus kat badan nie...




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Manja betul

umar memang sayang sangat pada budak kecik
nak-nak kat umah nie ada baby
anak adik
memang suka betul melayan sofea
nak pergi atau balik dari nursery
sofea dululah yang di kissnya

--tidor pun nak peluk bby sofea--
siap cakap lagi nie bby adik

emmmm nak tunggu ibu 
tunggu dulu ada rezeki ker tidak
harap sangat dapat tambah lagi sorang dalam family kecik kami nie...



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Monday, 24 March 2014

Resepi Mudah Popia Nestum ESP

resepi nie mudah sangat nak buat pun
gulung-gulung popia nie pun
umairah dan umar yang tolong hehehehhee
aktiviti bersama-sama anak memang best
jom buat...

--Kudapan yang Menyihatkan ♡♡--

Resepi Popia Nestum ESP
Bahan:
Kulit popia
Nestum - diblend bg halus - 1cwn
Susu tepung/horlick/ - 1 cawan
ESP - 3 scope
Gula halus - 1 cawan

Popia digulung dan digunting menyerong...goreng sehingga kekunigan
Mskka kan ke dlm bekas..
Mskkan smua bahan gula/horlick/nestum/ESP..
shake2 bg sebati smuanya

Boleh terus ngap msk dlm mulut..
Sedap di makan shgga menjilat jari ♡♡♡
--anak-anak makan sehingga menjilat jari--

ada apa dengan ESP
jom baca pasal kebaikkan ESP nie


Berminat dengan sebarang vitamin Shaklee..nak dapatkan dari Ena
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi Ena di:
~Zarena Heeney~
♥ sms/whatsApp: 012.2449373
♥ Emel : zahriff@gmail.com ATAU zarena.guardian@gmail.com
♥ FB : Zarenaheeney
♥ Page: zarenaheeney vitamin shop sila klik LIKE utk info terkini



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Ingat ibu Tokey Kedai

cerita hari sabtu lepas
dalam sibuk membuat kerja opis
anak-anak dengan teknologi memang cerdik pandai
guna handphone wan dia untuk call ibu dia

anak2 call remind utk belikan jajan utk dorang
amboi amboi naper tak suruh ibu belikan 1 kedai jea

request dr anak-anak
umairah : air kota milo..coco cruch..buatkan popia nestum..ribena..roti jagung..
umar : smua taknak...nak kereta kontrol jea

amboiiiii banyak cantik
nasib baiklah ibu buat business shaklee
tengah-tengah bulan tak risau sangat poket kering
sebab dengan shaklee kalau rajin usaha dan hati cekal
dapatlah hasilnya pada tgh bulan...

demi untuk anak-anak
sanggup ibu carikan...
tunggu ibu balik kerja yea..nnti ibu belikan

tunaikkan jugak permintaan anak-anak
kalau tak belikan dan buatkan aras macam bersalah jea pada umairah dan umar
kita nie rasa diri dah garang teramat sangat
tapi kasih seorang ibu tetap tak mampu nak kecewakan permintaan anak-anak
kuasa kasih sayang kepada anak-anak
--belikan coco crunch--
lunch hari sabtu lepas hanya makan coco crunch
hehehehe takderlah
bila wan dorang yang jaya confirm perut memasing kenyang
sebab mak memang suka masak apa yang cucu-cucunya nak makan

petang skit baru buatkan popia nestum untuk umairah
memang kesukaan si kakak nie
makan sampai menjilat jari
--kali nie buat resepi special skit--
apa dia nanti aku kongsikan bersama resepi popia nie yea
mudah dan ringkas jea

--petang waktu tidor--
masa umar tidor
sajer letakkan sofea sebelah umar
amboi terus dipeluknya sofea rapat-rapat
umar kalau tidor memang suka berkepit
anak lelaki memang mcm nie kan
brutal macam mana pun
bila malam mesti nak tidor berkepit dengan ibunya
hehehehhee

sofea makin besar
geram dengan si mata bulat nie


Berminat dengan sebarang vitamin Shaklee..nak dapatkan dari Ena
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi Ena di:
~Zarena Heeney~
♥ sms/whatsApp: 012.2449373
♥ Emel : zahriff@gmail.com ATAU zarena.guardian@gmail.com
♥ FB : Zarenaheeney
♥ Page: zarenaheeney vitamin shop sila klik LIKE utk info terkini



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Saturday, 22 March 2014

Hari Nie Saya Kerja jeaaa

hari nie turn ena laks kena kerja
sorang-sorang jea kat atas nie...bosan betul
tapi siapkan semua invoice dulu
kemudian baru boleh buat kerja lain hahahahah

hari nie layan citer 
My Love from the Star
tangkap leleh last eposide citer nie huhuhuhuhu
nasib baiklah sorang-sorang jea
nak menagis pun tak malu segan ngeeee
saper layan citer korea nie
memang best kan
sebab tulah Running Man pun ada buat games adaptasi dari drma nie....
handsomenya pelakon utama drama nie...
nanti ena buat prevoew drama nie yea..
macam dah lama jea tak buat review drama korea kat blog ena nie

tadi masa nak pergi kerja
umar melalak nak ikut
sebelum nie tak pernah lagi nak follow ibu dia pergi kerja
tapi kali nie betul-betul menangis nak ikut
emmmm tak boleh lah sayang
nanti ibu bawak adik
memang ibu tak dapat lah nak buat kerja
asyik layan adik jea nanti
satu kerja pun tak jadi nanti
terpaksalah mak yang dukung si bam bam dari rapat kat kereta
ialah melekat kat tepi pintu
jadi mcm mana tu nak pergi kerja

--muka step by setep nak melalak--
sabor jea lah si mamat korea nie
sedih lak hati nak tinggalkan anak mcm tu jea di rumah
walaupun wannya hanya jaga sekejap jea

--suka hari nie sebab mak siap-siapkan bekal untuk aku--
jadi kat opis tadi makan nasi goreng dengan
milo di campur dengan esp sesudu
Alhamdulillah kenyang sehingga tengahari
kebaikkan ESP Shaklee
kalau berminat nak order dari ena
whatssap jea : 012.2449373

--sebelum balik rumah singgah sekejap di tapak pasar paya jaras--
nak hantar order kepada pelanggan En.Sharul
esp lelaki dan perempuan boleh jea ambil
takder pantang larang pun
bulan nie Promosi ESP
beli 6 PERCUMA 1

jadi jangan lepaskan peluang untuk dapat esp bulan march nie dari ena yea
sangat-sangat berbaloi
keahlian free
dapat cash rebate RM20++

jadi jangan lepas peluang keemasan nie
mulai dari hari nie
shaklee sudah menguatkuasakan harga retail kepada pelanggan yg bukan ahli
nak dapat harga ahli kena jadi ahli dahulu

berminat untuk
1.jadi ahli
2. nak beli produk shaklee

jangan malu-malu
jangan segan-segan

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Zarena Heeney
♥ sms/whatsApp: 012.2449373
♥ Emel : zahriff@gmail.com atau zarena.guardian@gmail.com
♥ Fb: zarenaheeney vitamin shop sila klik LIKE utk info terkini



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Friday, 21 March 2014

Terasa Diri Amat Kerdil...

Sedapnya kuih tepung gomak nie..
Sembang2 dgn adk yg jual kuih nie

Aku : saper yg buat kuih nie dik
Adik penjual : opah yang buat acik
Aku : pandai opah adik buat kuih..sedap
Adk penjual : bukan opah sya acik..sya tolong jual jea
Aku : hah yea ker..adk dpt upah baper nie jual kuih
Adk penjual : opah bagi sya RM2 jdlah acik utk duit belanjer sekolah
Aku : adk ddk mana?
Adk penjual : sya ddk umah ank yatim acik
Aku : umur adk baper tahun..naper ddk umah ank yatim
Adk penjual : 9 tahun acik..mak ngan ayah sya dah meninggal

Terus rasa sebak sgt2 di hati
Terus bg duit lebih..
Adk simpan balance duit tu utk belanjer sekolah yea..
Terima kasih acik
Semoga murah rezeki acik

Ya Allah doa ank yatim utk diriku
Amin...

--tepung gomak yang sangat-sangat sedap--


--kecik lagi sudah harungi pelbagai dugaan--
hebatnya adik nie

jom sedekahkan al-fatihah untuk mak dan ayah kpd adik nie...
cerita petang semalam
kadang-kadang kita rasa diri kita selalu susah
tapi bila kita buka mata kita luas-luas
sebenarnya ada orang di luar sana yang lebih susah dari kita
jangan selalu nak berkeluh kesah...




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Thursday, 20 March 2014

Hebatnya Bersedekah



Sedekah adalah amalan yang mulia. Sedekah dengan ikhlas akan menjanjikan ganjaran pahala buat kita. Kerana setiap perbuatan baik akan dibalas dengan perkara yang baik juga. Allah akan melapangkan dada, membuatkan kita gembira, melegakan perasaan dan mensejahterkan seluruh hidup kita. Bersedekahlah kita walau sedikit dengan seikhlasnya. Kerana, dalam setiap rezeki dan harta yang kita miliki itu terdapat juga hak orang lain. Jadi, adalah lebih baik jika ia dikongsi dan dinikmati bersama. Beriman dengannya dan bersedekah seikhlasnya. Sedekah seikhlasnya mampu meringankan beban seseorang dan menjauhkan diri kita daripada panas api neraka.

Perkara-perkara untuk mendapat kesempurnaan dalam amalan sedekah

Dalam amalan bersedekah, kita perlu melakukannya dengan ikhlas kerana Allah. Bukan disebabkan nama dan balasan dikemudian hari. Bagi memastikan sedekah kita tidak sia-sia, Islam mengajar umatnya menyumbang dan bersedekah dengan menepati erti sedekah yang sebenar. Maka, beberapa perkara perlu diambil kira demi kesempurnaan dalam amalan bersedekah.

Barang yang elok dan baik

Antaranya, barang yang hendak disedekahkan itu mesti baik, elok dan tidak malu untuk dipakai. Jika kita sendiri tidak tergamak memakainya, tidak perlulah barang itu disedekahkan. Sedekahlah dengan barang yang disukai penerima. Allah melarang kita bersedekah dengan barang yang tidak elok kerana sedekah adalah ibadat dan sebagai tanda mensyukuri nikmat Allah. Buktinya telah Allah nyatakan dalam Surah Al- Baqarah ayat 267.

Hasil yang halal

Semua perkara atau wang yang kita sedekahkan kepada golongan yang memerlukan mesti terdiri daripada hasil yang halal. Kerana, pemberian yang halal akan menggugurkan dosa dan mendatangkan pahala. Selain itu juga akan dijauhkan dari bala. Seseorang yang bersedekah dengan harta yang halal juga akan dijauhkan daripada api neraka dan akan dimasukkan ke dalam syurga. Sekiranya seseorang bersedekah dengan harta yang haram, dia tidak akan memperolehi sebarang kebaikan kecuali azab kerana memberi sesuatu yang haram kepada orang lain. Terdapat sebuah hadith mengatakan bahawa di dalam neraka Jahanam terdapat sebuah rumah yang bernama ‘Baitul Huzni’ yang disediakan Allah bagi orang yang bersedekah daripada harta yang haram.

Memberi sedekah barang yang disayangi

Kemudian, adalah sunat bagi kita untuk memberi sedekah barang yang menjadi kesayangan dan kesukaan kita tidak kira banyak atau sedikit. Allah juga telah membuktikan perkara ini dalam Surah Al-Imran ayat 92 bermaksud, “Kamu sekali-kali tidak akan mecapai hakikat kebajikan dan kebaktian yang sempurna sebelum kamu dermakan sebahagian daripada apa yang kamu sayangi. Dan apa juga yang kamu dermakan maka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.”

Sedekah dengan niat yang ikhlas

Sedekah dengan seikhlas hati, bukan mengungkit, merungut, membidas dan menyakiti hati orang yang menerima sedekah kerana perbuatan ini haram dan akan merosakkan niat bersedekah. Dalam Surah Al-Baqarah ayat 264 bermaksud, Allah telah membandingkan orang yang mengungkit dalam amalan sedekahnya seperti “Batu licin yang terdapat tanah diatasnya, kemudian batu itu ditimpa hujan lebat. Setelah hujan reda, batu itu sudah licin dan tiada lagi tanah di atasnya. Demikian juga dengan orang yang kafir dan riak. Mereka gagal mendapat satu ganjaran pahala daripada apa yang telah diusahakan. Dan ingatlah bahawa Allah tidak akan memberi petunjuk kepada kaum kafir.”

Sedekah yang tidak dihebahkan

Sedekah yang tidak dihebahkan adalah lebih afdal. Ibarat tangan kanan yang memberi, tangan kiri tidak mengetahuinya. Hal seperti ini akan membuatkan keikhlasan itu sangat dekat dengan kita. Maka, kita akan jauh dari perasaan riak yang boleh merosakkan amalan sedekah. Tidak berguna jika niat bersedekah itu untuk mendapat pujian daripada pihak lain. Allah juga telah memaklumkan perkara ini dalam Surah Al-Baqarah ayat 271 yang bermaksud, “Jika menampakkan sedekah kamu ini sangat baik, tetapi jika kamu merahsiakannya dan memberikan kepada orang fakir, maka itu lebih baik bagi kamu dan akan melepaskan kamu dari kejahatan sendiri, Allah menyedari setiap apa yang kamu kerjakan.”

Sedekah untuk menyucikan diri dan harta

Surah Al-Taubah ayat 103 membuktikan bahawa, “Ambil sedekah daripada harta mereka untuk membersihkan dan menyucikan mereka, dan doakanlah mereka. Sesungguhnya doa kau itu menjadi ketenangan hati mereka. Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. Ayat ini mewakili dua perkara utama iaitu barang yang harus disedekahkan dan sebab untuk bersedekah. Sedekah bertujuan membersihkan jiwa dan harta yang dimiliki.”

Sedekah bukan sekadar memberi, amalan ini mempunyai banyak manfaat yang perlu kita ketahui. Manfaat sedekah bukan hanya dirasakan oleh penerima atau pihak yang kita beri sedekah, namun manfaat sedekah itu juga mampu kita rasakannya. Amalan sedekah sangat digalakkan dalam Islam, kerana kita mampu memberikan kesenangan dan kebahagiaan kepada pihak yang memerlukan. Lebih-lebih lagi kepada golongan yang betul-betul memerlukan bantuan. Banyak manfaat yang boleh kita perolehi dari amalan bersedekah ini.

Manfaat sedekah

Antaranya ialah, mengasingkan sebahagian kecil daripada harta kita untuk diberikan kepada golongan yang memerlukan. Sekiranya beban itu semakin ringan, kita turut merasai kebahagiannya. Manfaat bukan kerana wang dan harta yang dikeluarkan semasa bersedekah, Adakah anda memikirkan bahawa wang yang dikeluarkan itu mendatangkan manfaat? Sudah pasti bukan kerana wang yang dikeluarkan. Kita harus memikirkannya untuk jangka masa yang panjang.

Sedekah mampu memadam dosa

Pada masa hadapan kita bakal diberikan kebaikan oleh Allah dan kita akan mendapat ganjaran pahala daripada Allah SWT. Selain itu, kita juga akan mengurangi dosa lama yang telah kita lakukan. Menurut Hadis Riwayat At-Tirmizi, “Sedekah itu menghapuskan kesalahan seperti air memadamkan api.” Senyum juga adalah sedekah. Hanya melemparkan senyuman sudah mendatangkan pahala buat kita. Tidak perlu mengeluarkan wang dan juga peluh. Jadi, mari kita bersedekah dan memadam dosa silam!

Sedekah mampu menghindar dari kematian Suul Khatimah

Di samping itu, amalan bersedekah juga mampu menghindarkan kita dari kematian yang Suul Khatimah. Suul Khatimah bermaksud kematian dalam keadaan yang tidak beriman. Sebagai contoh, seorang yang sangat leka dengan urusan dunia sehingga tidak bersedia untuk mati. Selain itu, orang itu juga tidak bersedekah kerana terlalu cintakan hartanya lebih dari cintanya kepada Allah SWT. Terdapat banyak hadith yang berkata, “Sesungguhnya sedekah itu akan memadamkan amarah Allah dan menghindarkan diri dari kematian yang buruk.”

Sedekah mampu menghindarkan bala

Menurut beberapa hadith yang lain, memulakan hari kita dengan bersedekah akan menghindarkan kejadian buruk dan tidak diingini. Jika kita tidak mempunyai harta, doa untuk kebahagiaan peminta sedekah juga dikira. Boleh kita katakan bahawa sedekah itu mampu menolak bencana dan bala. Kerana kita telah bersedekah pada hari itu, Allah akan melindungi kita sepanjang hari kita besedekah. Adakah kita mahu diberkati sepanjang hari? Sudah pasti! Sedekah adalah pembuka amalan yang suci sepanjang hari.

Sedekah mampu menyucikan jiwa

Sedekah juga mampu menyucikan jiwa dan harta kita. Hati orang yang bersedekah akan tenang dan aman. Selain itu jiwanya akan damai, bersih dan terhindar dari perasaan yang negatif. Semua hartanya juga akan diberkati Allah SWT. Sekiranya datang seorang peminta sedekah kepada kita, jangan dimarahi dan ditengking golongan itu. Jangan berkelakuan jahat dengannya walaupun sedikit. Kerana dosa menengking dan menyakiti hatinya adalah lebih besar daripada pahala jika bersedekah dengan separuh harta yang dimiliki. Jangan pula kita menolak orang yang mula-mula mendatangi kita, kerana kadang-kadang mereka itu bukan manusia. Mereka mungkin jin yang diamanahkan Allah untuk datang dan menguji kita dengan harta yang kita miliki. Jika kita menengking, kelak kita akan ditengking oleh Malaikat semasa hari Qiamat.

Sedekah mampu memanjangkan umur

Percayakah anda bahawa sedekah akan memanjangkan umur kita? Kerana Allah telah melanjutkan usia kerana amalan sedekah yang sering kita lakukan itu. Allah sendiri telah mengatakan kepada Rasulullah bahawa sedekah memang akan memanjangkan umur dan juga mampu menunda kematian seseorang.

sumber

kenapa tiba-tiba sharing tentang sedekah nie
ok ramai sedia maklum tentang hebatnya bila kita bersedekah
lagi banyak kita bersedekah lagi hebat pulangan yang Allah gandakan untuk kita
jadi jangan berkira-kira untuk bersedekah
jangan tunggu untuk kaya baru nak bersedekah
memang takkan kaya sampai bila-bila sekiranya berfikiran sebegitu

surprise
sebab umar yang baru 3 tahun nie sudah mula mahu bersedekah
mungkin selalu nampak ibu dan babahnya menghulurkan duit ketika nampak orang susah
jadi dari situ anak-anak belajar

pagi tadi...
umar minta dari aku
"ibu...adik nak belikan nasi lemak untuk teacher..nak sedekah"umar
hahhhh tengok key word yang umar tekankan di situ...SEDEKAH
tak tahu dia belajar word tu dari saper
tapi dalam hati terasa sangat-sangat syukur Alhamdulillah
semoga anak-anakku terus menjadi anak yang solehah dan soleh
Amin

--nasi lemak untuk teacher--


--bangga sangat-sangat--
semoga umar terus jadi anak soleh yea
Amin

hari nie tak keluar lunch pun
my BFF cuti hari nie dan esok
nak keluar lunch takder geng laks
call mr.hubby dia cakap dah makan dan siap-siap nak pergi kerja semula
emmm takper lah

tapi dalam pukul 1.30pm
mr.hubby call bgtahu dia kat bawah
cepat-cepatlah turun
bila nampak mr.hubby...happy sesangat
sebab mr.hubby bawakan bekal untuk aku
wahhhhhhh 

--bekal yang mr.hubby bawakkan--
udang dan sotong goreng tepung
ikan merah masak kicap
TQ sayang bawakkan bekal untuk ena
TQ mak sebab masakkan lauk yang sangat sedap nie...

Alhamdulillah
happy dengan kehidupan yang aku lalui kini
in sya Allah akan terus berubah menjadi insan yang lebih baik dari sebelum nie...



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Wednesday, 19 March 2014

Daftar Sekolah Agama

hari nie MC
memang tak larat sangat nak pergi kerja
2nd day datang period memang tak larat lah
memang melepek jea depan tv

nasib baik mr.hubby kerja petang
mr.hubby lah yang uruskan anak-anak 
umairah bersiap pergi pasti pun mr.hubby yang siapkan dan hantar pergi ke sekolah
umar jea taknak pergi ke nursery
ialah tengok ibu terbaring depan tv memang takderlah si mamat korea nak pergi kan
pujuk elok elok pun taknak jugak pergi ke nursery

tengahari skit
mr.hubby ajak pergi ke sekolah agama untuk daftar umairah belajar di sana
masa kami datang memang waktu rehat
datang main terjah jea
kalau ada usatzah selamat lah
kalau takder memang lain kalilah datang semula

syukur sebab ada kerani yang masih bertugas
borang memang dah isi
perlu salinan : surat beranak anak/ic ibu/ic bapa/gambar 2 keping
settle..kerani berikan salinan kepada kami

Alhamdulillah selesai urusan daftar sekolah anak
--sekolah agama yang bakal umairah akan belajar--
sekolah rendah agama an-nur
nielah sekolah agama yang aku belajar dulu
dari darjah satu sehingga darjah 6

banyak kenangan di sini
sekolah dulu pun usang jea
kalau hujan lebat confirm banjir
dulu susah...datang sekolah berniaga lagi
mak buatkan kerepek dan kacang kuda rebus
kat sekolah aku akan berniaga
emmmmm sedih tapi kalau skang nie ingatkan semula
dari situ tulah aku belajar kenal erti susah


--umar tanya..ibu bila adik boleh belajar dengan kakak nie--
sian umar...tunggu lagi 2 tahun nanti adik akan sama sekolah dengan kakak

lega sudah selesai segala urusan pendaftaran sekolah umairah
tunggu tahun depan umairah masuk sekolah darjah satu
hehehehehe

ank saper sebaya dengan umairah
cer komen skit =)



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Tuesday, 18 March 2014

Cepat jea Kurier dari Shaklee nie...beli secara online =)

kita selalu risau kalau beli secara online nie kan
ena pun ada jugak rasa cuak bila nak beli secara online nie
tapi kalau tak cuba kita takkan tahu sampai bila-bila kan

sejak jadi ahli shaklee
selalu beli barang terus pergi ke HQ shaklee jea
di empire mall subang
tapi semalam sajer tangan gatal-gatal nak order shaklee secara online
dan sangat-sangat surprise
sebab balik kerja hari nie barang sudah sampai
perghhhhh sungguh efisen lah
terbaik punya service

order semalam
hari nie sudah dapat
jadi saper-saper nak beli secara online dengan shaklee
mudah sahaja kan
jangan risau barang korang nak sampai kat korang sampai berbulan-bulan

hah boleh ker beli barang shaklee secara online
boleh jeaaaa
dengan syarat jadi Ahli dulu
berminat nak jadi ahli
dan tak tahu siapa nak guide korang
hah kerja mudah jea tu

whatssap ena untuk guide korang
step by step akan ena ajar korang macam mana nak log in website shaklee
nak beli makan sendiri pun boleh
nak eli sebab nak mulakan business dengan shaklee
pun boleh
senang cerita semua pun boleh lah 
--kotak shaklee yang sudah sampai di tangan ena petang tadi--
nampak jea kotak nie tersu senyum melebar

--sebab testing kan--
beli barang tak banyak pun
beli herbal blend shaklee jea


Herbal Blend Shaklee, memang ajaib!

Antara kegunaan Herbal Blend yg ajaib ni?

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Inilah tujuan asal saya membeli Herbal Blend. Kesian tengok Zakwan menggaru kerana kulitnya yang kering akibat eczema. Setiap masa saya sapukan, dan dengan Herbal Blend, Zakwan boleh tidur lebih lena. Dan kadang-kadang Balqis pun nak juga, sebab gatal kena gigit nyamuk.. :)

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah saya sejak dahulu lagi. Pernah cuba macam-macam jenis krim mahal di farmasi. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali dua cuba Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit tu. :) Kalau tak percaya, ni ada testimonial seorang pengguna Herbal Blend...

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh...

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi.. :) Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang...

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian bayi tu...

7. Losyen harian
Saya juga gunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa.

Kenapa Herbal Blend?

Herbal Blend ni, diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). Ia telah diuji secara klinikal bagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah, seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak.

Jadi, untuk dapatkan Herbal Blend ni, cepat-cepat hubungi kami. Harga tak mahal pun. Murah saja!!

berminat untuk jadi shaklee
berminat untuk membeli vitamin shaklee dr ena
mudah sahaja...

~zarena heeney~
just whatssap | 0122449373
cod area sg.buloh
penghantaran pos laju ke seluruh malaysia


Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi