Tuesday, 29 September 2015

Dating Day Kami

last week ena ambik mc
sakit gigi..eh eh bukan gigi sebenarnya
tapi lebih kepada bengkak gusi
jumpa doc..doc bagi sekali suntikan
bagi ubat tahan sakit dan surut bengkak
sampai rumah pukul 10 lebih..
bagi tidor sekejap
bangun tidor dah tak sakit..

apa lagi ajak jealah mr.hubby tengok wayang
hehehehhehe
kebetulan mr.hubby memang cuti hari tu
ok jea
boleh lah dikategorikan dating day kami
sebab kami berdua jea yang keluar
anak-anak ke sekolah
dapat tengok movie maze runner
masa 1st movie memang kami tengok
jadi memang layanlah cerita nie
untuk part no.2 nie macam kureng skitlah
lagi best kot masa 1st movie
nie apa yang ena dan mr.hubby rasanya
korang lepas tengok macam mana laks...
best tak?

kami layan movie berdua jea


tiket wayang kami


mana best tengok movie tanpa makan apa-apa
taknak makan pop corn
kita makan benda lain
perut lapar hehehehe
sosej kita makan

kami dapat berdating berdua
dah lama sebenarnya kami tak keluar berdua
selalu dengan anak-anak di sisi

lepas tengok movie
perut memang dah laparkan
kami terus jea decide untuk makan di nando's
tak ingat bila last kami makan di sini
selalu kalau datang ke jusco rawang
kami selalu makan kenny rogers jea

air kami
americano
ice lemon tea
segar terasa

menu pilihan mr.hubby
suka laks dengan keledek tu
sedap

menu pilihan ena
nasi tu mr.hubby yang makan habiskan hehehehe
macam tukar-tukar lah seide menu kami
ena suka mr.hubby punya
dan mr.hubby suka ena punya


suka sos dis nandos
sebab di rumah pun memang ada stock sos nandos nie
pedas dia lain skit
memang sedap
saper yang diet tu memang disyorkan ambik sos nandos
sebab karbo dia rendah dari sos yang lain


mestilah nak bermanja dengan suami sendiri
yea darkkkk


hah apa pandang-pandang
hehehehehhee

suka sangat dengan blouse yang ena beli nie
selesa dan longgar 
takderlah fitting sangat di bahagian pinggag tu...

happy dapat luangkan masa dengan mr.hubby
memang dah lama sangat tak spend masa untuk kami berdua jea....




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Monday, 28 September 2015

Baiki Handphone di Samsung Center

nie cerita last week
handphone mr.hubby asyik hang jea
jadi bawak pergi ke samsung centre di one utama damansara
tak tahulah apa kerosakannya
harap dapat di baiki dan boleh guna semula
memandangkan samsung center nie depannya ada tempat mainan
anak-anak takderlah bosan sangat
layan anak-anak main sekejap 

rasanya lagi selamat baiki handphone di center
dari hantar ke kedai-kedai biasa
korang rasa?

suka la tu dapat naik benda nie
tak tahu nak cakap apa nie
tapi anak-anak layan....







video

anak-anak happy
kita pun happy jugakkan =)




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Friday, 25 September 2015

Lunch @ Richman Cafe

waktu lunch
mana lagi arah nak di tuju
mestilah ke the store
dekat dan apa jea ada di situ
kali nie kami makan di richman cafe
suka jugak makan di sini
makanan sedap
cuma tulah service memang lambat skit
tapi takper sebab waktu lunch lama kita layankan jea lah
kalau rehat 1 jam memang boleh panas hati dibuatnya kalau makan di sini

ena kalau makan di sini
mesti akan order bee hun tom yam
sedap
rencah dalamnya pun banyak

bee hun tomyan
sedap
pekat 
rencah dalamnya banyak
ena order sana dengan eikin
biasalah kata kembar hahahahaha
selera memang sama

nie vino yang order
tak ingat apa nama menunya
tapi nampak sedap jugak


air untuk kami bertiga
air milo volcano tu ena punya
perghhh meratah milo gamaknya
teringat masa kecik-kecik dulu
curi milo di dapur
memang kena sebat dengan mak kalau tahu
sebab nanti berak keras hahahahahaha
masa makan tak ingat
pastu terpekik terlolong dalam toilet
sebab sakit ngeeeee


ena si pinky hari nie


eikin pun pinky jugak
kan dah cakap kami nie taste sama jea


vino
hati berdebar-debar sebab bakal menamatkan zaman solonya bulan dec nanti


macam tahu jea
tengah-tengah jalan tu
sandal eikin tercabut
terus jealah beli sandal baru
hehehehhehe 


kami bertiga
sekapala semunya


sempatlah beli lipstick di watson
semata-mata nak masuk contest hahahahha
gila betui




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Sunyinya Ofis Hari Nie

salam jumaat semua
rasanya ramai yang sambung cutikan
ena tak cuti pun
kerja jealah hari nie..
memang sunyi sebab di bawah nie ena sorang jea yang bekerja
fakhrul dan fiza sambung lagi cuti
mr.boss lambat laks masuk ofis

hari nie datang ofis pakai warna pink
hehehehhee menyerlah gitu =)

warna menyerlah gitu
dari jauh dah boleh nampak hehehehe


kosong jea kan
sunyi sepi
kadang tu takut jugak
harap mr.bos masuklah awal hari nie...

selamat hari raya sahabat semua =)



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Thursday, 24 September 2015

Cerita Raya Haji Kami

takder apa sangat special tentang raya kami
biasa-biasa jea
sehari sebelum cuti raya
hari rabu tu, mr.bos benarkan kami balik awal
sejam awal dari biasa
wahhhh tq mr.bos
jeles orang atas sebab kami dapat balik awal hehehehe
sebelum sampai rumah tu ena pergi ambil lemang yang ena tempah dari member
lemang yang ayah dia buat memang sedap
harga pun murah jea
sebatang rm10.00 jea
ena order 8 batang jea
nak bagi pada adik beradik dan mak mertua

lepas magrib baru kami gerak balik ke sijangkang
kena gerak awal sebab pukul 11malam mr.hubby kerja
mr.hubby tak cuti pun huhuhuhu
esoknya pukul 7 lebih mr.hubby sampai ke rumah
solat raya dan makan-makan
pastu tidor sebab penat kan kerja malam
pukul 4 lebih kami siap-siap untuk balik ke rumah sg.buloh
sebab mr.hubby masuk kerja pukul 7petang masa hari raya tu
huhuhuhu sedih tapi nak buat macam mana
dah kerja suami cenggitu kan
kita redha jealah dan doakan mr.hubby selamat pergi dan selamat sampai ke rumah

jadi raya kami emmang sangat-sangat biasa jea
anak-anak tengok lembu dan kambing kena sembelih
rumah kg mr.hubby sebelah surau jea
kelakar umar lepas tengok korban lembu dan kambing

"ibu, lembu dah kena bogel bu..."umar
"hah kena bogel macam mana tu" ena
"bogel la bu..dah tak pakai baju dah"umar

hehehehhee maksud umar di situ
selepas sembelih
kulit lembu kena lapah tu yang umar cakap lembu dah bogel
hehehehhee ayat baru dari umar =)

selamat hari raya korban untuk semua sahabat beragama islam

ena dan fiza
muka happy jea dapat balik awal =)

lemang yang ena order dari ayah kawan ena
tq nadia
besar
sedap
lemak berkrim lemangnya


balik rumah
buka tudung saji
perghhhhh sedapnya lauk pauk yang mak dah siapkan
takyah buat apa-apa dah
semuanya dah terhidang
mangkuk tingkat untuk mak mertua pun mak dah siapkan
wahhhh emmang sayang mak ketat-ketat

rendang daging
lemang
ketupat
sambal paru
kuih melaka


raya korban tu
family sebelah mr.hubby yang dapat balik
cuma ena dan kak seri jea
yang lain beraya di rumah mertua dan ada yang bekerja
tak dapat nak beraya bersama

juadah di pagi raya
di masak oleh kak ros dan mak mertua
sedap betul
banyak laks menunya
memang kenyang sangat-sangat pagi tu
makan sampai ke petang gitu =)

kuih muih pun ada
Alhamdulillah


bosan sangat lah tu
bayangkan remote tv sebagai kereta
hehehehehe
tak tahu nak buat apa dah tu
sepupu dia takder tinggal dia sorang jea


mr.hubby penat mengantuk
memang tidor jea lah
sebab malamnya nak kena kerja semula
recharges semula tenaga


kepenatan
selepas setengah hari duduk melihat lembu dan kambing kena sembelih
ena tak berani laks nak tengok


pukul 5 lebih kami sudah berada di sg.buloh
mr.hubby rehat sekejap dan pergi kerja semula
kesian mr.hubby
tapi sebab tanggungjawab dan mencari rezeki
kenalah berkorban
dan tugas sebagai seorang isteri kenalah memahani
barulah rumahtangga kekal bahagia...




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Wednesday, 23 September 2015

Tonton Wayang Inside Out dengan Anak-anak

ahad lepas sempatlah bawak anak-anak tengok wayang
kata bawak budakkan
jadi kami tonton wayang kartun jealah
kesukaan umairah
oija dan umar kureng skit tengok wayang
tapi sebab kakaknya kenalah layan jugak

ena bawak sekali mak dan lini
hehehehehe mak terpaksa ikut jugak sebab di rumah takder orang
hahahaha memang 1st time mak tengok kartun di wayang
sebelum nie memang mak taknak tengok kalau tengok wayang citer kartun
kali nie terpaksa mengalah
ialah mesti bosan tinggal sorang-sorang di rumah
mengalah demi cucu-cucunya hehehehee

kami tengok wayang waktu pagi
11.40am di TGV jusco rawang
siap-siap beli popcorn dan air

tiket wayang inside out


mestilah kena snap gambar di poster Inside Out kan


umar dan pija
berebut nak naik menan nie
sabor jea lah
padahal ada jea lagi 1 disebelahnya

umairah main dengan aman
tak berebut dengan adik dan sepupunya hehehehhe


umar yang menang naik menan nie
kakak kenalah beralah kan ;)


umar..pija dan umairah
sama-sama membesar
semoga rapat hingga ke besar


gelagat anak-anak
dalam panggung wayang
yang tak boleh duduk diam adalah uamr dan pija
umar siap tawaf lagi dalam panggung
dah bosan sangatlah tu
umar memang tak berapa suka tengok kartun
dia lebih suka tengok nat geo ker...kereta
biasalah budak lelakikan...

bagi ena tengok kartun inside out nie
memang best
kita yang dewasa nie pun akan enjoy tonton wayang nie
tak rugilah tengok

jom bawak anak-anak tengok wayang inside out nie
masih dalam mood cuti sekolah kan =)



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Esok Raya


as salam semua
hari nie ena bekerja lagi
tapi dah minta kebenaran dari mr.boss
untuk balik awal skit
Alhamdulillah lega
sebab mr.boss bagi balik 1 jam awal
senyum lebar gitu...

ena cuti sehari jea
hari jumaat dah bekerja semula
tapi hari sabtu cuti semula
nak bawak anak-anak untuk join event Play-Doh
saper blogger yang pergi jumpa di sana nanti yea =)

ok la akhir kata
ena dan family ucapakan
selamat hari raya aidiladha
jangan makan daging lebih-lebih sangat yea =)

yang akan balik ke kampung
semoga selamat pergi dan selamat pulang
hati-hati dalam perjalanan...



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Tuesday, 22 September 2015

King Crab di The Manhattan Fish Market

saper tahu king crab
kalau rajin tengok Nat Geo mesti tahu pasal king crab nie
ena selalu tengok sebab mr.hubby memang suka tengok 
kalau tengok nelayan tangkap king crab tu
perghhh selalu akan pkir
agaknya billah dapat makan king crab nie
ialah king crab nie di luar negara jea
kalau ada di malaysia mesti harganya berlipat kali ganda kan
jadi lupakan jea lah nak makan
sedih jea ;(

tapi hari sabtu lepas
bawak anak-anak ke eCurve
tengok dinasour
dan kebetulan mak ternampak king crab nie
terus panggil kami datang tengok
wahhhh tercengang kami tengok
wahhhh bila tengok harga ok lah
munasabah la walaupun still rasa mahal lagi
nak merasa apa salahnya kan...
biar sekali merasa untuk seumur hidup nie hehehehhee

nie kalau nelayan luar negara tangkap king crab nie
memang besar-besar
berbulan-bulan jugaklah dorang akan di laut untuk menagkap king crab nie


ada 2 jenis menu yang korang boleh pilih
rm99.90 macam yang korang tengok pada gambar nie
rm69.90 hanya king crab jea

memandangkan kami bertiga orang dewasa
dan 2 kanak-kanak
kami decide untuk ambik set punya iaitu RM99.90
emmmm takperlah
asalkan hati happy walaupun wallet akan menipis
dalam set nie ada nasi goreng..ikan dori, sotong bertepung..sayur dan mestilah ada king crab kan


king crab yang belum di masak
di letakkan di depan restaurant
tu yang tertarik dan menarik nak mencuba
besar tu

mak yang xcited tengok king crab nie
sebab mak pun tak pernah makan lagi wpun umur dan 57 tahun
jadi kami masuk untuk mencuba

umairah mendapat mahkota
macam-macam sebenarnya anak-anak ena dapat nie
kalkulatir lah..pen lah..mahkota lah..pelapik minuman lah
hahhhh macam-macam dapat kan


umar yang tak duduk diam

umairah dan umar siap tulis nama lagi di mahkota
umairah zahrah
umar zariff


anak-anak kesayangan ibu

bersama dengan wan
ena memang akan bawak mak ena ke mana-mana kami pergi
sayang mak


dapat sup
tak sure sup apa nie
tapi macam rasa sup ketam


dapat free 4 air
dan free 1 sup
jadi sangat-sangat berbaloi kan


wahhhhh terliur lagi sekali tengok king crab nie
lepas rasa king crab nie 
perghhhhh memang cair dalam mulut
isinya kasar-kasar
memang puas lah makan


hehehehhe sajer jea kumpulkan gambar king crab nie
edit dalam 1 gambar
terliur sudah


bab keluarkan isi dari kulit
mr.hubby memang power buat
pulas pada bahagian sendi
tarik dan isi terus terkeluar
tak payah nak gigit ker
nak ketuk-ketuk ker
memang nikmatnya dapat makan
cicah laks dengan sosnya
perghhhhh


i'am king in your life =)
me and mr.hubby


hah yang nie 1st time cuba
memang sedap
Sizzling Banana Fritters with Ice-cream
cair gitu jea dalam mulut
pisang..ice cream dan sos putih


kepenatan kami hari sabtu tu
dari pagi sampai ke petang
makan jea aktiviti kami sekeluarga...

rasa macam nak makan lagi king crab nie
tapi nak cuba menu yang rm69.90 jea
kan kan kan 
korang cubalah..
rugi tau tak mencuba..
bagi lidah tu rasa menu yang lain laks dari kebiasaan =)





Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi