Friday, 27 August 2010

Berbuka Di Luar - Cafe D'Manggis Kuang

hah saper dah gaji
aku rasa rata-rata yang bekerja pasti sudah bergaji kan
saat-saat yang pasti di tunggu setiap bulan
aku memang ternati-nanti jea bila nak gaji nie
banyak benda dah pikir apa yang bakal aku beli
dalam minggu-mingu nak gaji tu hehehhehe
sayang pun bulan nie gaji awal
alhamdulillah


semalam sayang amik MC sama jea dengan sobri
pergi klinik sama-sama untuk amik MC
hampeh jea budak 2 orang nie
eh silap sorang dah jadi bapak budak pun


pastu call aku bagitahu yang hari nie [semalam la]
kita semua berbuka luar
tak payah nak bagi mak masak apa-apa
bagi dapur berehat jap untuk bulan ramadhan nie
sayang book tempat di Cafe D'Manggis
cafe nie mmg baru buka tahun nie
cuma sebelum puasa memang tak berkesempatan untuk
makan dan minum di sini


jadi petang semalam
pukol 7pm baru keluar dari rumah untuk pergi ke cafe nie
ala tak jauh pun dari umah mak aku nie
dalam 10 minute dah sampai la
kalau jem kat simpang kuang tu
dalam 15 minute la sampai


kami sampai tu lagi 5 minute nak berbuka
hehehehhe
aku tengok meja orang lain dah bersusun dengan makanan
yang kami nie plak sampai baru nak cari meja
fuh nasib baik la dah tempah meja
sebab ada yang datang kena balik
sebab meja sudah penuh
duduk jea di meja
azan dah berkumandang
emmmm tak sempat nak ambil makanan
jadi makan kurma dulu yang sudah tersiap di atas meja
alhamdulillah


pastu masing-masing baru la cari makanan
apa-apa hal cari air dulu la kan
kering dah tekak nie
aku rasa semalam hari yang panas kan
jadi banyak jugak la aku minum time berbuka puasa semalam
bergelas-gelas


aku makan nasi ayam - sedap
sayang makan nasi briyani - sedap
mak makan lauk campur
ayah makan lauk campur
sobri makan bee hun sup
umairah makan nasi ayam - ratah ayam jea kerja si kecik nie


rata-rata lauk pilihan di sini memang sedap
kuih pun sedap
kuih kacang dia aku dan ayah memang makan banyak la
sebab kuih nie susah nak cari di luar
nak cari yang sedap lg la susahkan


pilihan lauk pauk memang banyak
ada steamboat jugak kat sini - tapi harga lain la kalau nak try bulan pose nie
kalau amik buffet utk ramadhan 1 kepala RM28.00
steamboat tak sure baper harga dia


ada bubur - try la jugak bubur kacang hitak dia
memang sedap - rasa semua bahan
buah-buahan untuk pencuci mulut pun banyak
ada manggis..rambutan..langsat..tembikai merah
dan ada jugak ice cream
umairah memang banyak la makan ice cream
aku rasa 2 mangkuk kot si kecik nie tibai [kami isi skit-skit la]



skang nie umairah ada gaya baru ambil gambar
dia akan dekatkan kepala dia dengan kepala kita
pastu wat mulut ala-ala korean girl skit
ala-ala muka comel la tu konon
siapa yang ajar
babah dia la



tengok kita dekatkan jea dengan dia
mesti dia yang akand ekatkan kepala dia dengan kepala badan kita
ataupun pada badan kita
so sweet la ini budak kecik



laju jea makan kalau ice cream depan mata
banyak jugak la umairah makan di sini
aku plak yang suruh dia stop dari makan
takut umairah muntah jea nanti
ialah pas makan nanti pasti berlari keliling cafe punya la
budak hyperaktif la katakan



mak dan ayah
tak la banyak sangat makan
biasa-biasa jea
mungkin dah tua kan
jadi makan pun slow jea
tak macam kami yang muda nie
selagi boleh sumbat memang akan sumbat



mak buyung dah kekenyangan
tapi still lagi nak masuk ke tekak mana-mana makanan
yang tak rasa lagi



ayah sandar kekenyangan selepas makan
cuma rasa udang di cafe nie aku tak suka
emmmm tak sedap sangat



sayang dan sobri
bawak sobri makan buffet nie memang rugi
bukan makan sangat pun
sebab tu la badan macam semut jea
kurus melidi
kalau dibandinngkan dengan sayang
semangat skit aku nak peluk macam teaddy bear
empuk jea hehehehhehe


kat sini memang ok la
ada kemudahan surau lagi
besar dan bersih
ada kanak-kanak pun kita tak risau
sebab memang berpagar tinggi
jadi anak-anak boleh kita pantau dengan mata jea la
kalau macam umairah nie
semua orang dia nak tegur
ada ke patut dia tegur p.cik meja sebelah kami nie
siap boleh layan si kecik tu
siap duduk atas paha p.cik tu lagi
emmmm layannnnnnnnnnnnn


kalau siapa-siapa yang duduk area sg.buloh
nak datang sini untuk tukar selera
boleh la mencuba jalan-jalan cari makan


Kace D'Manggis
254, Batu 17, Kg.Cempedak,
Lorong Manggis Kuang,
48050 Rawang, Selangor.
phone : 03-6038n6844


insyaAllah aku dan sayang pasti datang lagi sini
untuk gathering class 5A2 nanti
tak sabar nak jumpa teman-teman sekolah dahulu :D


Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

4 comments:

  1. alaaa aku kene cube nie...heheeh bwk mak ayah aku

    ReplyDelete
  2. cantik baju umairah!!! bunga2 tu comel...

    ReplyDelete
  3. Bunyi macam sedap jer...harus dicuba ni =)

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi