Sunday, 11 January 2009

BaLiK KaMpUnG

kalau cakap balik kampung mesti ingat balik kampung yang jauh2 kan tapi kami balik kampung dekat ajer hahaha..maner lagi kalau bukan kg.melayu sr kundang ajer..20 minute ajer dari rumah kami hahahah kalau balik kampung sayang plak mau 45 minute perjalanan..jadi anak kami tak merasa la balik kampung yang perjalanan yang agak jauh skit melainkan balik melaka..jauh skit la..

kami balik rumah mak aku hari sabtu petang..pas asar baru lah kami bersiap2 packing barang..tapi barang umairah yang paling banyak..aku tak bawak pakaian pun sebab memang pakaian aku dah tersedia ada kat sana..cuma sayang la kena bawak lebih skit..

malam semalam meriah la rumah mak aku sebab semua orang sudah berkumpul..barulah terasa kemeriyahan dan ceria di rumah mak aku tu..apa lagi bila si kembar sudah berjumpa..memang gamat la rumah nek wan dan tok wan diorang kerjakan..fiza pun sudah pandai buat bunyi bila kita cakap dengan dia..mmg cute..mak apis pun still lagi tido kat rumah mak..nak tido kat rumah sendiri rasa tak betah plak, ialah dah sebulan kan jaga cucu, kalau balik rumah asyik teringat plak cucu..mak apis gelaran untuk cucu dia adalah Opah..n mak aku plak Wan..

memang mak aku kerjakan umairah la..ialah sudah seminggu tak jumpa umairahkan..nenek kat sijangkang lagi la lama sudah sebulan tak jumpa umairah..cian nenek umairah..tapi takper cuti chinese new year nnti kita lama skit kat rumah nenek umairah tau..

ingat hari minggu boleh lah bangun lambat skit pas solat subuh tapi hampeh ajer sebab dalam masa seminggu aku start kerja, aku dh mandikan umairah kol 7 lebih..jd hari niepun dia dh biasa nak mandi awal..aku nak bobok pun umairah still rengek2 gak..babah dia peluk pun umairah still rengek2 gak..bila aku dh cabut satu2 pakaian dia barulah umairah berhenti merengek..emmmmm sah la umairah nak mandi..aduhai ingat hujung minggu boleh la bangun lambat skit..

pagi nie wan dia yang mandikan..tapi pagi nie berbeza skit ialah korang pun tahukan cara kami mandikan umairah macam manerkan..wan dia plak mandikan umairah dalam baby bath tab..bila mak aku masukkan ajer apa lagi terus la umairah menangis..bila mak aku dudukkan umairah dalam tab tu lagi la kuat dia menangis..bila angkat ajer dari dalam tab tu barulah umairah stop menangis..rupa2nya umairah rasa gayat mandi dalam tab..ialah biasa air mengalir ajer bawah badan dia tapi pagi nie air ada sampai kat dada dia..memang la umairah terjerit2 dalam bilik air..

pas dah selesai siapkan umairah n umairah pun sudah tido, aku ngan sayang pergi shah alam..aku jumpa customer dari perak (ms.carrie) yang nak beli korset halle nano..harap dia akan lebih slimming pas nie..jumpa pun kat mc'd giant..borak2 sekejap pastu carrie minta diri..time jumpa tu mmg rasa surprise jgk la sbb dia ckp kat ym ari tu umur dia 30++ tapi realitinye mmg tak nampak tua..muka dia baby face n cute ajer..dh rancak borak aku lupa plak nak amik gambo dia..harap pas nie dpt la jumpa lg ngan carrie..nice to meet u carrie, hope see u again :)

pastu kami pergi mydin usj..nak beli drypers umairah..umairah pakai drypers jenis dryfirst..drypers jenis nie kami hanya jumpa kat mydin ajer kat tempat lain kami tak pernah lagi jumpa..kalau pakai drypers jenis lain mula la ada ruam kat punggung n celah kelengkang dia..kalau pakai drypers jenis murah pun mula la ruam akan ada..kulit umairah nie mmg jenis sensitif sama macam aku..ialah ingat beli yang murah boleh la cut costtapi nampaknyer tak boleh la..

aku beli untuk umairah stroller baby bear mat..sayang tak bagi aku beli sebab macam membazir ajer..tapi aku nak jugak sebab aku suka la kan..aku tersuka ngan benda alah nie pas aku tengok citer korea la (three daddy one baby kat 8tv kol 8.30pm - 9.30pm - hehehe siap promote lg tgk citer nie) best wooo pas aku tgk mak dia letak baby dia kat atas mat tu, tu yang buat aku nak sangat benda nie..nampak comel ajer bila letak baby atas tu..pastu bby blh pegang mainan yang ada kat atas dia..siap ada bunyi lagi..bila aku asyik pujuk sayang ajer pastu aku siap buat muka seposen terpaksa la sayang benarkan aku amik benda nie..thanks sayang..kat situ jugak aku kiss sayang..klu orang lain nampak reaksi aku tu lantak la kan..dia suami akukan..hehehe mmg ada m.cik kat situ pandang daring ajer kat kami..tapi pedulik apakan..kalau banyak bunyi nnti aku tunjuk kad kawen aku nnti hahahaha

jd hari nie mmg beli kelengkapan untuk umairah ajer la..aku beli jgk kain ela..kat bawah mydin nie ada bazar..kain ela kat sini jual 3 helai rm50..murahkan..kain pun sejuk ajer n colour pun cantik2..rambang mata aku nak pilih..sayang dh mencebik sbb aku pilih lama sgt..bila aku tanyer kat dia setiap helai kain semua sayang ckp cantik..tak pernah aku dgr sayang ckp tak cantik..emmm tula kalau tanyer pendapat kat orang lelaki kan..sebab tu kalau nak shopping baik pergi ngan perempuan sbb bila tanyer pendapat ada la jgk dgr pro n contra..btl tak???

bila dh siap pasang baby mat nie, umairah suka plak..siap gelak2 lg bila dia tendang ngan kaki dia ada keluar bunyi..ok la tu kalau umairah suka..bila aku cakap aku tak silap beli kat sayang cuma jelir lidah kat aku..hahahaha taknak ngaku la..


.



umairah dah mula hisap jari dia bila buka sarung tangan dia..cute kan :)


Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

6 comments:

  1. wahh..umairah dah beso sekarang..geramnyaaaaaa pipi diaaa

    ReplyDelete
  2. laaa, abih camno nak mandi swimming pool ni, ahaks

    ReplyDelete
  3. saya - bila ena picit pipi umairah, ena buat bunyi pon, pon..gelak umairah bila dgr hahahah

    maksu - agaknye sama mcm ibu dia kot, taktau berenang sbb gayat gak bila msk pool :)

    ReplyDelete
  4. eleleley~ comelnyer tapak tido baby tuh ... =) hehehehe!

    ReplyDelete
  5. dakjaat - tu yg ibu umairah teruja ngan bby mat tu hahaha

    ReplyDelete
  6. It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
    nike shoes

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi