Thursday, 10 October 2013

Story Makan-Makan

baru berkesempatan nak jeguk blog hari nie
super duper buzy sangat hari nie
pagi tadi masuk ofis pun lambat
sebab bawak mak pergi ke bank dahulu
kemudian hantar semula ke rumah
mak cakap tak kesah pun tinggalkan mak di bank 
nanti balik mak naik teksi jea
tapi aku tak sampai hati laks nak bagi mak naik teksi
memang tak sampai hati...

entry blog hari nie semuanya berkisar pasal makan hehehehehe
petang-petang nie lapar laks perut
tengok semula gambar-gambar makanan nie
terasa lapar dan berbunyi-bunyi lagu keroncong
hujan di luar laks
lagilah bertambah lapar


malam tadi jumpa Shumie di Two One Grill, Kuang
last week datang
malam tadi pun datang lagi
tempat nie jadi pilihan sebab reaturantnya center
shumie di merbau sempak
aku di kundang
jadi better jumpa sahaja di sini
sambil hantar barang
sambil makan
sambil borak-borak
cuma malam tadi aku sorang jea keluar
mr.hubby dan anak-anak tinggal di rumah
hehehehhee sekali sekala ibu nak merendek sekejap di luar hehehehhe

--mushroom soup--
RM5.00
sedap sangat
pekat dan terasa cendawannya

--ntah apa mimpi shumie nak makans et kanak-kanak--
RM6.00
cuma sosej dia terover masak la
ada rentung skit

--Chicken Salad--
RM5.00
sedap sangat
cuma tulah mayonis dia over banyak sangat
ada salad..ayam..kentang
nyum nyum nyum sedap

----------------------------------------------------------------------

pagi tadi lepas pergi bank dengan mak
sebelum sampai di rumah
ajak mak breakfast dahulu
ialah confirm mak aku tak sarapan lagi
cuma minum air sahaja

tempat kesukaan aku di kundang
kedai tepi selekoh
kedai makan orang kelantan
menu yang ada memang sedap dan harga pun murah jea

--Neslo dan Limau suam--
pilihan aku dan mak

--yeay kami berdua keluar berdua sahaja--
mak order roti canai kosong
aku order roti canai sardin
roti canai aku tak habis pun
paksa mak yang habiskan hehehehehehe

-------------------------------------------------------------------------

lunch hari nie tak keluar pun
MALAS
nasib baik sudah beli siap masa sarapan pagi tadi
beli LAKSAM
korang suka tak makan laksam
aku memang suka
sedapkan

--laksam kesukaan--
kuahnya pekat
cuma tulah pedas sangat
terpaksa ketepikan cili ke tepi
tak sanggup nak gaulkan semuanya
tapi Hafiza makan relax jea
memang minah makan pedas la si fiza nie
aku memang tak tahan makan pedas

--yeay peace yoooo--
aku..Hafiza..Eikin...
lunch kami makan laksam jea
tapi still kenyang jugak

lunch tadi korang makan di mana...
Jom diet dengan Set Slimming Shaklee

--testimoni myself--
silalah percaya :)






Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

14 comments:

  1. assalamualaikum kak, laksam tu buat sheila kecur air liur tau. heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. tadi pun tak keluar makan.sbb pagi tadi dah ambil makanan yg heavy...nasi lemak..so sangatlah kenyang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo ena dah lama tak mkn nasi lemak waktu pagi...

      Delete
  3. Lapa weh bila nampak semua tu! Malam ni ke HR steakhouse Kg Baru...harus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ena nak mkn steak kena cari area dekat2 jea
      ssh nak gerak jauh2 nie

      Delete
  4. perut terus jadi lapar...
    nyum..nyum..nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhehe jahatkan tepek gambar makanan hehehe

      Delete
  5. suka gak makan laksam.. tapi kat shah alam nih memang susah nak carik.. kena tunggu hari pasar malam baru dapat makan.. sedapnyeeeee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah selalu kat pasar malam mesti ada kan

      Delete
  6. haah kan... mmg nampak meriah mayonis dia... alycia tak prnh try lagi shaklee ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la alycia shaklee mmg supplement bgs utk badan kita :)

      Delete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi