Monday, 12 January 2009

KaK HaWa Yg BaiK HaTi

kisahnya bermula bila kami beli kelengkapan barangan harian utk umairah kesayangan kami nie..mcm biasa la beli drypers, puting btl susu, baju, seluar, buian baru, susu n mcm2 lg la..psl buian nie kami dh beli 3 buian..yg kat umah mak kami beli yg jenis tiang gol, sbb klu beli yg mcm cangkuk kail tu ayah aku fobia tgk..ayah tak benarkan kami beli benda tu..ok la tu yg kami beli buian jenis tiang gol..yg lg 2 kami beli jenis cangkuk kail ajer..satu letak kat umah penjaga umairah n lg satu letak kat umah kami sendiri..ank sorang tapi buian kami beli smp 3x..isk isk isk

ok berbalik kpd citer td, dh puas kami beli semua barang, time kar counter bayaran, akak kat belakang aku belek2 susu yg kami beli..than akak tu tunjukkan kat husband dia..aku cuma dgr yg akak tu ckp kat hubby dia

"nie mcm susu yg bby kita minum dulukan abg"
suami akak tu hanya anggukkan kepala ajer..

than,

"adk mmg bg minum susu nie kat bby adk ker?" k.hawa
"ha'ah susu nie la" aku
"naper beli satu tin ajer? cukup ker?"~ k.hawa
"beli tambah stock ajer, kat umah ada lg"~ aku
"klu akak bg susu mcm nie adk nak tak?"~ k.hawa
"naper, akak byk ker susu nie? ank akak pun minum susu nie gak ker?" ~aku
"takder la byk sgt, cuma bby akak dh tak minum susu nie, kami plak beli byk la jgk..tak tau nak bg kat saper..klu adk nak akak blh bg ajer kat adk..nak ker?"~ k.hawa
"klu akak nak bg kat saya, mcm maner akak nak bg?" ~aku
"ok adk amik akak punyer no.phone..bila adk nak adk call akak ajer la..akak keja kat sini ajer..kat bank ambank.." ~k.hawa

jd kami saling bertukar no.phone..smlm aku call k.hawa utk jumpa bila nak bg susu..k.hawa ajak jumpa hari nie dlm kol 6pm kat depan bank ambank..aku setuju ajer..

sayang la ingatkan aku call akak tu utk amik susu utk umairah..sayang ckp org nak bg kita terima ajerla ngan tangan terbuka ibarat padang bola..sayang nie mcm2 la..tapi sayang ckp org dh bg kita kena la jgk memberi ialah susu nie bknnye murah pastu kita tanyer nak bayar baper akak tu taknak terima bayaran..jd lu pikir la sendiri nak bg apa kak akak tu kan..

jd ptg td, aku cabut awal dr opis hahahaha mls dh aku lepak kat opis..bos aku plak pg taiwan, ari rabu nnti baru blk malaysia..jd rilex la skit..

dlm kol 6 lebih baru la aku ngan k.hawa berjumpa..k.hawa g pasar dulu sbb ingatkan aku tak dtg..hehehhe sorry lambat skit sbb aku pun dtg dr pasar gak..gila belek tudung ekin hahahaha
pas nie aku nak pki tudung ekin plak..ok tak rasanyer..try ajer la

jd pas k.hawa pas susu tu..aku plak membalas ngan bg socks halle ngan scarf halle..harap k.hawa suka la..tak tau apa aku nak bg kat k.hawa..pas nie harap kita akan berjumpa lg la..susu yg umairah minum ada lah susu isomil soya..doc yg syorkan minum susu nie sbb umairah ssh skit nak dudu..sama mcm ibu dia gak..ari tu minum susu snow smp dudu dia berdarah la tu yg kami bwk g jumpa doc..jd doc syorkan kami bg susu isomil kat bby kami..bila dh try serasi plak ngan umairah..tak kesah la mahal skit asalkan umairah selamat n tak rasa sakit bila dudu..

thanks kak hawa sbb bg susu isomil soya smp 7 kotak kat umairah..harap pas nie blh la kita pertemukan bby kita berdua..bby kami berdua 2 2 perempuan..


Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

7 comments:

  1. Opis ko kat tmpt lama lg ker dah pindah tmpt br..

    bl nak lunch sama..

    ReplyDelete
  2. still kat subang gak..ok gak kita lunch sama..tapi kena tggu bos aku g thai semula la..ssh la klu dia ada..ssh nak bergerak..

    ReplyDelete
  3. Murah rezeki si Umairah.. siap dpt susu free lagi..

    ReplyDelete
  4. hi dear, nak tgk more replica designer handbags (LV, gucci, hermes etc.) do visit http://qiqinz.webs.com

    ReplyDelete
  5. murah rezeki baby umairah...

    ReplyDelete
  6. sama memberi, sama merasa :)
    sama gembira

    ReplyDelete
  7. chugie - tu la alhamdulillah

    saya - sbb tu la Allag mengatakan ank itu pembawa rezeki

    maksu - org yg memberi gembira, n org yg menerima lg2 la gembira

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi