Friday, 9 January 2009

DiScHaRgE FrOm HoSp

alhamdulillah adk aku dh kuar hosp hari nie..time lunch td aku pg tgk dia jap sambil tlg adk aku kemas2 brg dia apa2 yg patut..perut dia jahit semula ari rabu..skang nie keadaan adk aku pun dh beransur pulih..mmg kesian kat adk aku nie sebulan ddk kat hosp melaka n sebulan kat hosp sg.buloh..dia tak merasa nak jg ank dia dlm pantang..skang nie pantang dia pun dh abis tapi mak aku ckp adk aku kena pantang dr mula semula..huhuhuhu nsb ko la lini..mak bab pantang jgn dibantah..hahahahaha azab aku dh lepas :)

td aku belikan lini nasi lemak hahahaha klu mak tau aku bg lini mkn nasi lemak mampus aku kena..kesian kat adk aku tu dh lama tak mkn mknan yg sedap2..tapi aku tak bg la mkn timun, telor, kacang..sambal pun aku tak kasi gaul sgt..cuma nasi lemak tu colour putih ajer la..ok la tu lini time akak pantang dulu jgn rasa la nak mkn nasi lemak ko tau tak..mak mmg ketat peraturan dia..tgh kami mkn suami lini sampai plak, dia nampak lini mkn nasi lemak dia dh menjerit jgn teruskan mkn..bila aku ckp ok ajer sebenarnye baru la apis cool down hahahaha

brg lini mmg byk la..mcm umah ke 2 plak adk aku kat hosp nie..tapi makanan n biskut2 aku suruh lini bg ajer kat nurse @pun kat patient2 kat sebelah katil dia..ialah gembira sikit kan diorg dpt pemberian dr lini nie kan..

lini bgtau aku semua terkejut klu ada org tanyer kat dia dh baper lama kat hosp..bila adk aku ckp dh sebulan semua mcm tak percaya ialah lama sgt kan..mula2 diorg tak percaya lini ckp dia dh sebulan kat hosp..bila lini tunjukkan perut dia yg terganga kat patient yg lain baru la diorg percaya..aku pun dh tgk perut lini yg ternganga sblm nie..mmg ngeri la tgk, siap ada kapas terjulur keluar dr perut lini yg terbuka tu..time vacuum lini mmg tak tahan..mmg pas vacuum ajer dia confirm akan nangis..

lg satu, smlm ada patient msk wad sama ngan lini. ari nie patient tu nak blk sgt, bila dia request dr doc dia nak blk, doc tak benarkan ialah sbb kes bahaya kan..lini ckp mmg muka akak tu sedih ajer la..dia ckp la kat lini yg dia dh rasa lama sgt kat hosp..bila dia tanyer dh baper lama adk aku kat hosp..bila adk aku ckp sbln baru la akak tu terdiam..ialah ada org lain yg lebih lama duk kat hosp tapi takder pun kecoh2..manusia kan..sbb tu la kita kena kena pkir, klu kita sakit ada org lain yg lebih skt dr diri kita..lu pikir la sendiri :)

wajah lini pun ceria ajer bila dh tau dia blh kuar hari nie..dh tak sabar2 nak kuar dh..sementara apis byr bil aku temankan lini..mcm2 la dia nak buat pas nie..nak jg fiza elok2 n taknak kuar malam lg..dh serik la tu :)

lini minta aku tido kat umah mak mlm nie tapi tak blh la lini..akak n abg long keja esok ssh kami nak pg keja dr umah mak..tapi esok insyaAllah kami akan blk..blh la kita semua berkumpul sama2..dah lama pun kita semua tak berkumpulkan..


tak sabar nak kuar wad - lini





sama tak muka kami :)



one family at the wad :)



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

3 comments:

  1. same
    mcm kembar pon ade
    sebijik taw.
    :)

    ReplyDelete
  2. chikxtar - tapi klu ikut family ckp, ena ikut muka ayah n lini ikut muka mak..

    ReplyDelete
  3. It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
    jordan shoes

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi