Saturday, 22 August 2009

TaYaR PaNciT

pagi nie time aku nak pergi keja
tgk tayar belakang sebelah driver
dh takder angin
alahai nak buat aper nie




tayar belakang yg pancit
nak drive takut lg bertambah buruk kan
buat la timbang tara..pikir2..kerut2 skit muka..
terus aku amik keputusan
drive jea keta
nnti singgah petronas
isi angin skit
pastu terus la pergi bengkel keta kan
good idea



muka aku yg tak tau nak buat aper ngan pam angin tu
hehehehehe lawak gak
sbb nie la 1st time aku nak isi angin kat tayar keta
klu isi angin kat basikal aku teror la
nie tayar keta
maner la aku pernah buat
selalu tgk sayang buat jea
aku duk jea dlm keta
tu la taknak belajar lg
skang nie dh ader masalah
nak pggl staff petronas
tak la plak aku nampak kelibat staff petronas


try la aku main agak2
picit2 maner yg patut
pastu aku sumbat kepala paip angin kat tiub tayar
pastu tetiba aku terkejut
ader bunyi plak
ting..ting..ting..ting..
ehhhh mmg ader ker
aku dh cuak gila...laaaa betul ke tdk aku punya cara nie
dh letak angin pun tak naik2 pun tayar nie
aku rasa makin kempis ader la
grrrrrr




pastu dtg la HERO KU
hehehehehe ayat tak blh blah
aku cam perasan yg abg nie (abg ker skang nie tgk gambo cam dh tua..time tlg pggl abg citttt)
tgk aku jea time dia isi petrol keta dia
terus jea parking sebelah keta aku
abg nie la tlg aku isikan angin kat tayar keta
pastu abg tu tunjuk kan cara cam ner nak guna mesin angin tu
ooooo senang ajer
tekan +++ pastu tekan set
heheheheh gelakkan diri sendiri
thanks abg


pastu terus aku pergi bengkel jap
sbb nak tau apasal tayar blh kempiskan
bila mechanic dah buka
rupa2nya ader paku...
oooo ko la punya angkara erk paku
melayang duit aku pg2 nie...


petang nie korang msk aper utk berbuka
mesti ader yg terjah bazar ramadhan kan
hahhh dah pergi situ
jg2 la mata tu erk
time lapar mmg semua nampak sedap
semua nak beli
bila berbuka minum air jea dh kenyang
aper yg di beli semua msk tong sampah
tak baik tau...


SELAMAT BERBUKA PUASA..




Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

10 comments:

  1. kesiannya.. tp, xpe la kan,at least, ko ada gak hero tlg pam tayar tu!! aku hari tu, buat sendiri je..
    memang le bunyi ting... ting.. ting..
    first time aku buat dulu pun.. terkejut giler..!! ingatkan ia nak meletup.. ha ha

    ReplyDelete
  2. hahahhahaha... say apon tak reti la kalo nak isi2 angin kat tayar kereta tu. harus nangis kalo kena kat saya. kira ena champion jugak le boleh bawak pegi petronas tu. tapi memangkene belajar benda2 tu semua. emergency camno? huhuhuh...

    ReplyDelete
  3. hahahaha..ko guna digital ker manual na????trgt mase memula aku ngan z pam tyr kete dia...terus kempis, tp nasib kitorg muka toya...hahah cecuba selaik boleh....alhamdulillah y kempis jadi normal lek

    ReplyDelete
  4. hahahaha..ko guna digital ker manual na????trgt mase memula aku ngan z pam tyr kete dia...terus kempis, tp nasib kitorg muka toya...hahah cecuba selaik boleh....alhamdulillah y kempis jadi normal lek

    ReplyDelete
  5. hahhaaaa..lawak la ena ni..hr tu kete xleh start la..tu pn sbb gear kt D..ekekek:D ni pancit plak..hahah...saba ok :p

    ReplyDelete
  6. hehe..org pompuan mmg mcm ni la kan..tau bawa je..ehehe...klw nk suh cek minyak itaM?tobat xtau.kekeke...

    ReplyDelete
  7. akk pon sama xreti nk isi angin
    sib baik isi minyak tau
    huhuhu

    ReplyDelete
  8. alahai siannya dia,
    huhu
    seb bek ade hero dtg tlg
    :p

    ReplyDelete
  9. isi angin kete lah plg best n senang na...tp jgn smpai kempis balik...ko xyah termengah2 nk tekan...

    ReplyDelete
  10. hi..salam ziarah,jemput singgah & jom shopping wit us!! kain pasang & shawls murah..murah.. :) @ http://gorgeous-ground.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi