petang ahad lepas
suka tengok mak membuat cendol
hujan plak di luar
memang syurga betul dapat tidor
siap segalanya
dapat masuk sesudu ke dalam mulut
memang terasa kenikmatannya
cendol nie lain dari yang kita makan di luar
sebab menggunakan tepung sagu rumbia
mak beli tepung semasa balik ke melaka bulan lepas
cendol yang telah siap di tekan menggunakan acuannya
suka tengok setitik demi setitik keluar dari acuan
masuk ke dalam bekas berice
gula merah - gula gula melaka
manis
santan di perah menggunkan air masak
jadi tak la sakit perut
siap untuk di makan
sangat sedap
terasa kelainananya
ohhh.. kat mana yer ada cendol sagu rumbia ni.. ada jual x.. mmg teringin sgt nk mkn.. slalu dpt time bulan pose jer huhu..
ReplyDeleteSedapnya... Lama tak makan cendol..
ReplyDeletecomey2 jer cendol ni.kat kelantan makan cendol macam nila....letak santan+gula/gula melaka.sedap
ReplyDelete