menjaga anak-anak di rumah
tapi pagi tadi memang buat operasi besar-besaran
mengemas rumah
ialah rasanya last tukar posisi perabot semuanya
pada raya tahun lepas
raya tahun nie pun tak tukar apa-apa pun
tetap kekal macam tu - angin nak mengemas rumah ada
tu yang nak tukar posisi perabot tu
penat-penat tapi rasa happy jea bila tengok rumah kemas dan tersusun sahaja
untuk lunch, mak yang masak
buat bubur lambuk...yummy sedap sangat
cuma lepas magrib aku masak lauk tambahan
ialah takkan sayang nak makan bubur lambuk jea
jadi buat la sedikit daging black pepper
jadi sambil makan bubur lambuk tu ada la jugak lauk untuk di makan bersama bubur
lepas dinner mak ajak pergi ke Econsave
sebab nak beli barang sedikit, esok mak ada terima tempahan untuk kuih talam cendol
memang popular la talam cendol mak aku nie
korang nak resipi daging balack pepper nie ker..
ok la sebab aku rajin nak menaip, aku sertakan sekali resipi lauk nie
Bahan-Bahan :
- Bawang kecil, bawang putih, bawang besar, halia - di hiris
- black pepper - aku selalu guna yang dari sarawak punya
- cili besar - hiris
- garam
- daging - di ptg dadu, di rebus dan di goreng sekejap
- air rebusan daging
Cara untuk memasaknya :
- tumis sehingga garing semua bawang
- masukkan black pepper, masak sehingga garing
- masukkan daging goreng bersama dengan air rebusan daging
- masukkan garam
sudah siap..senangkan
selamat mencuba
senang,mudah,ringkas dan pastinyer sedap hingga menjulat jari....
ReplyDeleteya - sudah semestinya makan pun bertambah2 eheh
ReplyDeletesedapnya! ain tak suka masak daging sbb malas nak potong.. ahahhaha
ReplyDeleteain - ena apa jea yg ada dlm fridge msk jea...
ReplyDelete