Tuesday, 18 October 2011

Contest "The Birthday Party Theme/Idea" For Netty's Kidz




untuk join contest nie sila klik DI SINI


ok ena join contest yang di anjurkan oleh net
nak gak try sebab sudah lama tak join contest
lagi plak nie pun anjuran antara teman blogger yang
selalu aku terjah blognya
ok untuk planning birthday party untuk kedua anaknya

antara idea aku yang keluar ialah :


1) Tema untuk Birthday Party:

setelah menggodek-godek entry net, dan memikirkan yang anak-anak net suka dengan kartun Octonunts dan Jake Never Land Pirates aku memikirkan tema yang paling sesuai ialah Tema Lanun (Pirates) dan berkonsepkan warna Biru (Blue)..ialah lanun
kebanyakkan masanya di lautkan eheh kadi memang sesuai dengan warna biru la..




2) Kad Jempuatan untuk Teman-teman semua



3) Cakes :


disediakan untuk adik Imran yang berbentuk cake Octonuts bersama dengan cupcakes berbentuk Octonuts yang sangat la comel..




disediakan cakes berbentuk lanun jugak dan bersama-sama dengan cupcakes yang comel
berbentuk Jake Never Land Pirates untuk adik Irfan...


4) Foods :

memandangkan majlis ini khas untuk kanak-kanak, jadi menu pilihan lebih ke arah kepada
selera kanak-kanak, yang berkonsepkan easy and pick. jadi menu pilihan sangat la
berkonsepkan mudah di makan dan sambil bermain boleh makan sekali..pasti kanak-kanak akan berasa gembira dengan konsep sebegini...

menu for adults - lasagne, macaroni goreng, pizza, bee hun dan sosej roll..


menu for kids - ayam goreng, nugget, pelbagai jenis chocolate, mini sandwish, french fries..

bahagian dessert yang paling menyelerakan yummy - fruits, macarons, punch drinks, mini pavlova dan pelbagai jenis ice cream..


5) Goodies Bag
untuk goodies bag nie boleh menggunakan paper bag yang bertemakan muka lanun di bahagian luarnya..pasti comel



goodies bag antara barangan kesukaan kanak-kanak yang paling dinanti-nantikan, jadi untuk memastikan goodies bag untu birthday party mendapat pilihan di hati kanak-kanak, pastikan pemberian di dalam goodies bag adalah terhangat di pasaran eheh
anatar idea yang ena pikirkan pastikan adanya candy, lollipop, cupcakes, choc, belon, topeng lanun (mengikut konsep asal), topi lanun, wisel dan lain-lain (mengikut belanjawan msg2)



6) Games :
tidak meriah majlis sekiranya tiada games yang disediakan untuk majlis bukan. Jadi antara games yang sesuai untuk majlis hari jadi kanak-kanak ialah:
a) Kerusi mezik (berebut kerusi) - pastikan sediakan hadiah untuk pemenangnya
b) Kotak Beracun
c) Pakaian Beragam yang mengikut konsep
d) Paling cepat pecahkan belon
e) Paling cepat habiskan makanan


jadi pilih sahaja games mana yang menjadi pilihan hati..


7) Paling Last (tapi sepatutnya paling awal) ialah Deco untuk birthday party :
memandangkan tema kita adalah Lanun (Pirates) sediakan deco-deco yang sesuai mengikut konsep yang kita pilih. seperti majlis hari jadi anak asraf sinclair dan bunga cinta lestari nie, pasti gempan dan vouge gitu..


untuk contest nie, ena nak TAG pembaca blog ena iaitu :



ok net ena done...harap ada berita gembira untuk ena
cha yok cha yok :D


Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

4 comments:

  1. uish..hidangan sangat menariks..eheheheh
    thanx z-ena.......gud luck anyway :)

    ReplyDelete
  2. good luck na tp aku blm ade idea nk join lah..ermmm..

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi