Friday, 27 September 2013

Dinner BBQ at D'Manggis Kuang

Alhamdulillah rezeki semalam 
waktu lunch ada orang belanjer mc'd
dinner laks adik Sobri belanjer laks
ialah dia dah gaji boleh la belanjer
tunggu kami gaji nanti kalau nak belanjer :)

memula memang tak decide nak makan di mana
macam-macam idea keluar
nak makan makanan korea ~ reject
nak makan di Jeram ~ reject
nak makan kenny rogers ~ reject
nak makan Three Steak House ~ reject
nak makan di Jiran ~ reject

last-last decide makan di D'manggis
dekat jea dengan rumah hehehehehhee
malas nak pergi jauh-jauh sebenarnya
ialah hari niekan kerja lagi
kalau hari nie cuti memang dan ajak pergi makan tempat yang jauh-jauh :)

kami kuar dari rumah 2 buah kereta
macam biasalah umairah dan umar confirm nak naik dengan pak lang dia
jadi aku dengan mr.hubby berdua jea dalam kereta
emmmm dating berdua
apis dan lini datang kemudian
tapi finally semuanya berkumpul di cafe nie
sebab kalau dari rumah kami dan rumah lini
cafe nie center 
adilkan hehehehehhe

kami sampai dalam pukul 9pm
orang pun tak ramai sangat
umairah dan umar sampai-sampai jea
terus terjah ice cream jea
dah tak pandang makanan lain :)

aku laks memang duduk di meja jea
malas dah nak bangun
mr.hubby, nasir dan sobri yang ke hulur ke hilir ambil makanan untuk buat BBQ 
hahahahahha
daging dia memang sedap
perapan dia menjadikan daging dia lembut jea bila di makan
nasir memang melantak ketam jea
tak tahu baper ekor si nasir nie meratah ketam

aku laks lebih banyak meratah daging dan hirup kuah tom yam
mr.hubby lebih makan manggi dan ratah daging dan ayam
mak dah makan nasi..makan skit skit jea

umairah..pija dan umar
tak makan sangat sibuk main jea...

di sini price untuk orang dewasa RM25.00
dewasa wargaemas atas 50 tahun kena : RM12.00
kanak-kanak atas 5 tahun baru kena charge RM12.00
Alhamdulillah kenyang perut meratah lauk

--BBQ daging dan ayam--
siap ada ikan bakar lagi

--sobri..nasir dan mr.hubby--
mereka nielah orang kuat membakar
kami yang perempuan makan jea hehehehe

--meja nampak kemas dan teratur jea lagi--
lama skit barulah pring bertimbun-timbun atas meja hehehehe

--Sobri dan Hidayah--
TQ sobri belanjer dinner
semoga murah rezeki korang berdua

--mr.hubby..aku dan mak--
makan sampai lebam

--nasir dan apis--
masing-masing kuat makan

--mak..lini dan sobri--
makan skit dah kenyang

--budak bertiga nie lebih banyak bermain dari nak makan--
tapi makan la jugak
makan pastu berlari
makan pastu lari lagi
umar sampai muntah sebab makan sambil berlari
bukakan baju biar dia berlari tanpa pakai baju
hehehehehhehe ntah apa lah orang lain pikirkan agaknya

--peace dari umairah dan pija--
mata tu tak boleh blah
macam mata kucing laks aku tengok

sedap jugak makan di sini
korang yang duduk area sg.buloh boleh la datang ke sini :)
macam-macam ada



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

6 comments:

  1. Assalamualaikum kak, sheila selalu makan sini. hehe. sedap sebab boleh melantak puas-puas. heeeee. ehh akak duk mana? sheila duk area kg paya jaras :)

    ReplyDelete
  2. Owhh berbaloi la harga macam tu dengna banyak choice semua. Terliur jer I rasa.

    ReplyDelete
  3. macam best je tempat ni ena.. teringin r nak pergi..

    ReplyDelete
  4. waaa,, bestnya kak kuar mkan ngan family.. :)

    ReplyDelete
  5. amboih.. sape terror pegang chopstick tu? hee.. kalau teman udah berterabur makanan kalau guna chopstick.. xsempat singgah ke mulut.. kui3

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi