Wednesday, 25 September 2013

Kenapa dan Sebab Jerawat Tumbuh Di Dagu

KENAPA JERAWAT TUMBUH DI ...DAHI, DAGU, HIDUNG atau PIPI?
1)Jerawat di bahagian Dagu
Jerawat dibahagian dagu pula,disebabkan masalah buah pinggang atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu yang berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

2)Jerawat di bahagian dahi
Jerawat dibahagian dahi adalah disebabkan faktor haba badan melampau, peredaran darah tidak dapat berjalan dengan baik dan menyebabkan minda dan badan menjadi stress, mereka ini kebiasaannya adalah panas baran.Bagi mencegah jerawat timbul dibahagian ini tabiat tidur awal dan bangun awal serta meminum air yang banyak perlulah diamalkan .

3)Jerawat di bahagian hidung
Hidung yang di tumbuhi jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang mengalami masalah yang disebabkan haba dibahagian perut tinggi dan sistem penghadaman tidak normal, manakala di hujung hidung pula adalah disebabkan oleh ovari atau sistem reproduksi.

4)Jerawat di bahagian pipi kiri
Tumbuhnya jerawat di pipi kiri adalah kerana hati tidak berfungsi dengan lancar kerana berlakunya masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan manakala pipi kanan pula adalah kerana paru-paru mengalami masalah tidak normal.

5)Jerawat di bahagian belakang badan dan depan
Badan belakang dan depan yang ditumbuhi jerawat adalah kerana sistem perkumuhan yang mengalami masalah seperti sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

------------------------------------------------------------------------------------------
teruk jugak sebab siap ada nanah sekali kuar
malu memang malu
tapi nak buat macam mana..macam-macam produk
sudah Ena pakai..tapi setakat nie memang tak pernah try
produk yang kena telan
tapi sejak pertama kali guna Herblax Shaklee sebab masalah sembelit yang teruk
dan selepas makan nampak ok sangat
terus percaya dengan produk Shaklee..betul tak tipu

selepas try satu produk nampak berkesan
terus tertarik hati nak try produk shaklee yang lain
memandangkan Ena ada masalah jerewat teruk di dagu
terus tanya My Master Suzy apa yang sesuai untuk masalah kulit muka Ena nie
Master Suzy cadangkan untuk try makan Supplement ESP dan Collagen Shaklee

kini selepas 3 minggu mencuba dan telah nampak hasilnya
betul macam tak percaya sahaja
tapi nielah kenyataannya
masalah jerawat di dagu ena sudah surut dan kini hanya tinggal parut sahaja
ena still continue minum ESP dan Collagen
Jom tengok Testimoni wahaj Ena nie..

--jerewat yang tumbuh di dagu--
teruk kan siap ada nanah
besar-besar laks tu

--kini dagu ena yang terbaru--
selepas 3 minggu menggunakan ESP dan Collagen Shaklee
hah percaya tak korang

bukan setakat dagu jea jerawat makin hilang
tapi wajah ena pun mr.hubby puji semakin glowing dan makin licin
suka sangat bila suami sendiri puji kan kan kan
kita nak cantik pun sebab nak bagi suami happy jea pandang wajah kita
bak kata dalam drama Jannah "bagai Bidadari"
hehehehhehe ayat poyos :p

--nielah produk yang Ena minum--
ESP dan Collagen
kalau ada yang berminat Ena akan bagi FREE shaker :)
harga pun Ena akan bagi BEST PRICE
yang semestinya harga mampu milik.


Kebaikan ESP :
*Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

*Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

*Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

*Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

*Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

*Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Manfaat Collagen Powder Shaklee :
*Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
*Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
*Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
*Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
*Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. *Meningkatkan prestasi dan tenaga,
*Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
*Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.
Pendek kata, ia pilihan tepat bagi Ena kerana  Collagen Powder Shaklee memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan pada kulit muka Ena


kalau berminat
boleh jea SMS/WHATSSAP Ena
012.2449373

Siapa taknak wajah cantik berserikan :)



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

12 comments:

  1. wah!
    berkesan jugak ni kan :)
    msti sronok kulit muka da ok kan :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. jerawat selalu singgah kat hidung dan dagu! sakit ohhh =______='

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu dlm lubang hidung lg la sakit kan..

      Delete
  3. sy kalau time nak priod sometimes memang tumbuh jerawat. kadang kat pipi antara kanan @ kiri..
    pastu dagu..
    tapi belakang badan tu mmng xleh elak..
    kalau berkaitan ngn smbelit ke, sometimes mmng terjadi.. :(

    ReplyDelete
  4. Fiza kt pipi... pastu xnk ilang pulak kesan dye.. sdey la...

    ReplyDelete
  5. ramai betul yang rekemen shakleeni ye..nak try jgk a

    ReplyDelete
  6. tumpang tanya kalau jenis jerawat kat dagu yg dah lama dlm 3 4 bulan tapi still tak hilang . macam mne nak buat ?

    ReplyDelete
  7. Punca Tumbuh, Naik Jerawat.
    http://lemangpanas90.blogspot.my/2015/08/punca-tumbuh-naik-jerawat.html

    ReplyDelete
  8. Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
    .

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi