Wednesday, 24 July 2013

New Baby in D'House

siapa suka meow
dalam family aku semuanya suka kucing
cuma mak jea yang tak berapa nak gemar dengan kucing
jadi di rumah memang takder bela kucing pun
tapi tu lah orang selalu buang kucing depan rumah kami nie
pastu ayah la yang kena buang balik kucing tu
selalunya ayah akan buang kucing tu di area kedai makan dan pasar borong
sebab ada tempat kemudahan untuk mencari makanan

hari ahad yang lepas
kami memang perasan ada ibu meow tengah sarat mengandung
asyik masuk dalam rumah jea
dalam hati mesti nak cari tempat beranak la tu
tapi kami shhhhhhhh jea la bagi keluar semula dari rumah [tak sampai hati nak type word halau]
ingat meow tu tak masuk rumah dah

tapi mana tahu masa hari Isnin yang lepas
masa nak berbuka terdengar suara baby meow
tercari-cari jugak
rupanya ibu meow tu beranak dalam laci yang aku simpan stoking mr.hubby
hehehehehhehe selamat sudah aku buang stocking tu dalam tong sampah
masa tengok tu ibu meow memang tengah beranakkan anak dia
nampak ada 3 ekor baby kucing
berdarah-darah lagi tu..ingatkan hanya 3 ekor jea

cuma malam tadi tengok semula
rupa-rupanya ada 5 ekor baby kucing rupanya
nampak sudah bersih bulu baby kucing
comey-comey laks tu

 --duduk berhimpit-himpit untuk memansakan badan--


 --closed up skit--
yang warna orange tu memang comey kan
geram jea aku tengok
tak pegang pun lagi baby kucing nie
harap selamat la baby kucing nie

umairah dan umar asyik tengok jea
nasib baiklah tak tergerak hati lagi nak memegang baby kucing nie lagi
gebu dan montok jea :)


--asam pedas daging--
menu berbuka semalam
mak yang masak
perghhhhh memang sedap la
terbaik dari Melaka hehehehehhee

hari nie tak tahu nak berbuka apa laks
cuma tekak teringin sangat nak makan kuih badak berendam

korang berbuka hari nie nak masak apa
pening kan kepala memikirkan menu berbuka setiap petang...


Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

6 comments:

  1. ank kucing tu jgn bg bapak kucing npk..klu x mati la nnt..

    ReplyDelete
  2. Dulu dulu ms kecik kecik suka la dgn kucing. La ni dah x suka....

    ReplyDelete
  3. zura pon pencinta kucing gak.. tapi sejak duk bujang n kawen dah x bela sebab takut kucing tu kekurangan kasih sayang plak.. hehehe

    ReplyDelete
  4. sedih.. kucing fifi baru mati.. :(

    ReplyDelete
  5. kak, bela je la anak kucing tu..murah rezeki akk sekeluarga.. :)
    kucing saya dah bape kali beranak.. last2 mndul kan semua sebab dah bnyk..

    sedapnya asam pedas..orang melaka terkenal dgn asam pedas.. :)

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi