Wednesday, 20 November 2013

Rajinnya Anak Ibu

semalam umar demam
memang duduk di rumah sahaja
tak hantar ke nursery pun
wannnya yang tolong jaga

mak beritahu bila tak sihat nie
badan memang tak sihat
tapi tekak ok jea
macam-macam yang di minta nak makan
pagi nak bfast roti canai
tengah nak makan kfc
pastu nak mee goreng
petang nak makan karipap
sebab cucu punya pasal confirm lah ikutkan
betul tak
saper tak sayang cucu kan hehehehee

cuma satu jea yang mak tak menahan nak gelak
"wan adik dah baik..tak demam lagi"umar
"ok dah makan ubat kan"mak
bila mak pergi ke dapur
tengok botol ubat dah kosong
"umar mana ubat adik nie"mak
"adik dah buang, adik dah baik demam"umar
hahahahaha sebab tulah mak tak menahan nak gelak
taknak makan ubat
cakap dah baik demam hehehehe

pagi tadi hantar semula ke nursery macam biasa
sekali dengan kakaknya
petang semalam sampai jea rumah
umairah terus berlari dapatkan adiknya
terus peluk cium hahahahaha
baru setengah hari tak nampak muka masing-masing
kalau berhari-hari tak nampak
tak tahulah reaksi masing-masing macam mana laks :)

malam tadi umar tunjuk rajin
tapi kalau diikutkan umar memang rajin tau
compare dengan umairah hehehhee memang berbeza
umairah kalau kita minta tolong baru umairah akan tolong
tapi kalau umar nampak apa-apa terus jea bagi pertolongan
tak perlu kita cakap Tolong pun :)
harap rajin tulang hingga ke besar
Amin

malam tadi lepas makan nasi di depan
ada bersepah-sepah skit
umar terus sapu lantai
kakak rajin jugak..lepas makan terus basuh pinggan
Alhamdulillah
--sapu lantai dengan bersihnya--
takder pun nasi atas lantai lagi

--sejuk dan tenang hati ibu--
rajin-rajin selalu yea adik

--pas bekermas kita merempit laks--
hehehehehe siap buat pacak lagi

--topeng ironman tak lepas--
kadang-kadang kelakar sebab
pakai helmet
pastu pakai topeng lagi
macam-macam peel la anak ibu nie

dua-dua anak ibu rajin dan pandai
masing-masing punya karekter memang berbeza
anak korang macam mana :)



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

16 comments:

  1. Replies
    1. hehehehhe suka tgk bila anak2 tgh merajin nie

      Delete
  2. alhamdulillah rajin anak2 ibu yer...

    ReplyDelete
  3. uish, rajinnya.. baguih2.. rumah uncle pun nak kena sapu ni.. meh mai tolong..

    ReplyDelete
  4. rajinnya hero tecik nie..sampai ke besar la hendaknya.. :-)

    ReplyDelete
  5. alhadulillah...rajinnya umar,hehe :) baguslah :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... moga rajin hingga ke besar :) haha pandai pulak tu buang botol ubat, tapi kalau berselera makan cenggitu tak la kita risua sangat kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah tak lah kita risau sgt
      sbb klu kakaknya klu tak sihat mesti akan taknak mkn
      takder selera

      laian dgn sia dik nie
      ttp akan mkn wpun demam

      Delete
  7. umar mmg rajin.. selalu kak ena publish psl umar.. kakaknye buat ape pulak yer?

    ReplyDelete
  8. waaaaaaa.. bijak umar ye.. buang ubat terus.. good boy!.. :p
    syukur anak2 akk membesar dgn baik & mendengar kata.. :)

    ReplyDelete
  9. cerdik.. siap buang ubat tu ena!~ haha

    ReplyDelete
  10. amboi.. demam2 pun selera mcm2 ye.. he2

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi