Thursday, 20 June 2013

Roti Canai

pagi nie
umar request nak makan roti canai
aku try pujuk makan esok pagi
tapi memang tak makan pujuk
tetap nak jugak roti canai

"tapi beli bungkus yea, makan di sekolah"aku
umar angguk kepala
lega di situ
sebab umar memang suka makan di kedai
tak suka beli bungkus
emmmm babah la ajar tu
menge"teh" waktu pagi

nasib baik keluar dari rumah awal skit 
pukul 8.30am
jadi takder la aku kelam kabut sangat nak ke ofis
singgah sekejap kedai roti canai p.cik Sarip
pastu patah semula untuk hantar umairah dan umar ke nursery

umairah memang tak suka breakfast
dapat minum susu sudah kenyang
pukul 10am atau 11am baru akan minta makanan
umar pagi-pagi memang sudah minta makanan
walaupun sudah minum susu
perbezaan anak lelaki dan perempuan kan..

--umar suka hati dapat roti canai--
makan dengan kawan-kawan yea sayang
belikan 3 keping roti canai

--umairah buat senyum senget--
hahahahhaha apa-apa la sayang ibu
asalkan mood budak berdua nie ok di waktu pagi

pagi tadi korang sarapan apa
emmmm skang nie dah waktu lunch kan
korang makan apa lunch hari nie
aku puasa
jadi petang nanti nak masak apa erk

emmmm nak ajak mr.hubby pergi pasar
tekak teringin nak makan Yong Tau Fu



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

22 comments:

  1. memang gemar makan roti canai ek diaorang ni...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. umar la mmg suka mkn roti canai
      hujung mmgu mesti akan bawak kedai makan utk sarapan "D
      umairah kurang skit

      Delete
  2. zura pon puasa hari nih.. tak tau lagi nak buka ape..

    selamat berbuka yer nanti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nak mkn young tau fu
      sbb tekak teringin sgt

      Delete
    2. hehe.. teringin.. ader isi ker?hehe....

      Delete
  3. bila besar nanti , umar sihat , umairah ramping ... heheheee

    ReplyDelete
  4. awlolololo, sho suwitt mak dia . haha .tulah perbezaan laki dan perempun. haha

    ReplyDelete
  5. haha betul2 beza.

    wani pun xberapa suka breakfast..dapat minum air manis secawan dah cukup. pukul 10 mcm tu baru boleh masuk makanan

    ReplyDelete
  6. cute la sangat entry ni.. :)
    you masuk keje pkl brp zarena? sempat lagi tapau roti canai. kalau i tu, mmg confirm x ler.. petang la jawab nye makan roti canai.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ena msk kerja kol 9am
      jauh umah ke tempat kerja 15mnt jea
      dkt sgt
      klu kuar kol 8.30 tu mmg sempat lg nak membeli eheh

      Delete
  7. Salam K.zarena..
    hih..agaknya anak lelaki mmg kuat kn kut..
    samalah ngan faiz..pagi2 dah mintak ns lemak..baru lepas minum susu tu.. :)

    cma lunch dgn buah je nnti..
    moga2 dpt la tekak merasa yong tau foo tu :)
    cari jgn tak cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan ank lelaki nie mmg kuat mkn
      emmmm tak dpt pun smlm
      sebab lauk2 yg ada di rumah semuanya sedap belaka

      Delete
  8. waaa.. fifi petang semalam pekene roti tisu dengan roti canai.. da lame teringin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah sedapnya fifi roti tisu
      dah lama tak mkn

      Delete
  9. alamak, lama pulak xmkn roti canai ni...

    ReplyDelete
  10. roti canai panas memang feveret. tapi bila tapau masuk ofis aircond ni, jadi sejuk. kena harung jugak la makan. dah beli kan. heheehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ena suka makan roti sardin..sedap tu

      Delete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi