Wednesday, 20 March 2013

DIY ~ Jika Zip Seluar Asyik Turun jea

korang ada tak seluar kesukaan korang
yang bila pakai tiba-tiba zip dia turun ke bawah
puas sudah kita ketip dan selit hujung zip tepi hujung seluar
nak pakai jugak malu laks tiba-tiba tak perasan zip seluar terbuka
kalau pakai baju pendek memang akan memalukan diri sendiri
kalau pakai baju labuh memang selamat

tapi korang jangan risau
ada jalan penyelesaian untuk zip seluar yang loose
senang jea caranya
tak payah sudah korang nak simpan dalam almari
lepas nie boleh pakai sudah

memula korang cari ring key chain yang sudah tak pakai
ambil seluar korang yang sudah loose zipnya
masukkan ring tu pada hujung zip
pastu sudah boleh pakai
siap sudah
cepat kan

--ring key chain yang telah dimasukkan ke hujung zip seluar--

--zip macam biasa--

sangkutkan ring pada button seluar

--pastu button seluar macam biasa--

confirm selepas nie zip seluar takkan terbuka dengan sendiri
selamat sudah

macam mana idea bernas tak
kini seluar jeans yang sudah loose zipnya sudah boleh pakai kembali
selamat duit nak beli seluar baru "D

korang try la buat



Berminat dengan sebarang Vitamin Shaklee boleh hubungi Ena : 012 2449373 (whatsapp)

6 comments:

  1. hahahahahaha..
    suka dengan tips ini!! best2!
    memang ade seluar yang zip dia rosak.. waahhh.. boleh pakai balik dengan tenang lepas nih..
    mekasih yer atas tips yang best ini..:)

    ReplyDelete
  2. bijak2..btui jgak..suar jeans fiza byk x ly pakai sbb zip...

    ReplyDelete
  3. waaaa..sukanya ngn idea akak nih...mmg ini la reason why azie x suka pakai suar jeans azie yg manyak itu...suka pakai mcm legging je tapi pasnih bole pakai da balik ngn idea bernas kak ena...hihi...anyway...tq kak ena...hihi

    ReplyDelete

Thank you and Come Again...
Love you all mmuahhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Zarena Heeney 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi